ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΓΓΕΛΟΣ, ΜΑ ΤΟΥ 'ΚΟΨΑΝ ΤΑ ΦΤΕΡΑ

 
Το λέω απλά, καθόλου ποιητικά. Μέρα Μαγιού. Και να μην κυριαρχεί ο ήλιος και η αύρα της Άνοιξης, η μαγιάτικη μέρα είναι μαγική. Η αποθέωση της φύσης στην απόλυτη ομορφιά της. Μια ακινησία δημιουργική, οργασμική κάτω από το γαλάζιο του ουρανού και το σύμπαν άοπλο, αρμονικό, ισορροπημένο, είναι υποταγμένο στον αιώνιο βασιλιά, τον ήλιο.

Ναι, μαγική ημέρα. Αυτό είναι η μαγεία, όχι κάτι άλλο. Να σε μαγεύει, να παίρνουν τη σκέψη σου οι άγγελοι και να σου δείχνουν το φως. Την αλήθεια. Την αθανασία. Η αξία και το νόημα ζωής είναι εδώ, και χάρισμα είναι από την ανεξερεύνητη φύση. Χωρίς να σε ρωτήσει. Χωρίς τη δική σου επέμβαση γεύεσαι το δώρο της ύπαρξης σου, κύριε μαλάκα.

Να, τι ήρθε στη σκέψη απολαμβάνοντας μια ανοιξιάτικη μέρα. Τον φραγκάτο,όταν γι' αυτόν και για 'κείνον το λόγο, δεν είναι σε θέση τα ξοδέψει τα χρήματα του. Ή δεν ξέρει να χαρεί τα λεφτά του. Δυστυχία! Να 'χεις και να ΄ναι σα να μην έχεις. Ρε, τον φουκαρά!

Έτσι και με την ημέρα του Μαίου, στο πιάτο σου είναι, τα πουλάκια και τα λουλούδια, κι ο άλλος δεν πήρε πρέφα. Τι υπάρχει στην τσέπη του, τι βλέπουν τα ματάκια του, ποιες ανάγκες έχει η ψυχούλα του, και δίχως να ξοδέψει ούτε ευρώ. Γιατί, κορόιδο, εσύ είσαι ο μάγος και ο μαγεμένος, εσύ είσαι ο άγγελος. Εκτός κι αν σε γέννησαν και σ' ανέθρεψαν κοινωνίες που σου έκοψαν τα φτερά.

Διαβαστε ακομα:

ΠΟΝΤΙΟΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟ 1923 ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ...