ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΜΙΚΗ

 
Δευτέρα 29 Ιουλίου γεννήθηκε ο μεγαλύτερος Έλληνας. Ο Μίκης Θεοδωράκης γεννήθηκε το 1925 και μετά από 96 χρόνια, το 2021, στις 2 Σεπτεμβρίου, σα σήμερα, οι άγνωστες δυνάμεις αποφάσισαν γι’ αυτόν στον αγιασμένο τόπο να του ξανάδωσαν την ευλογία τους. Μας χάρισαν τον Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος παρά τις γήινες αδυναμίες του, έχει θέση παντοτινή στον Όλυμπο του ελληνισμού.
 
Πάνω στο φέρετρό του τα γνωστά και τετριμμένα από τους επώνυμους της Ελλάδος, η οποία νταηλήκι πήρε το δικαίωμα να τιμήσει το μονάκριβο τέκνο της. Η Ελλάδα της πολιτικής και των κομμάτων δεν στάθηκε στο ύψος του Θεοδωράκη. Ιδιαίτερα η Ελλάδα της αυτοαποκαλούμενης αριστεράς. Όσο ζούσε, όσο ζει, στην πράξη, δεν έχει αναγνωρίσει το μεγαλείο του, το μνημείο πολιτισμού που είναι η τεράστια μουσική του.
 
Έτσι συμβαίνει με τους Μεγάλους. Τους πολύ Μεγάλους. Τους αληθινά και αιώνια Μεγάλους. Περιμένουν το θάνατό τους για να μιλήσουν για την απώλειά τους οι νάνοι.
 
Φοβερό. Η πορδή της σκνίπας, το απόλυτο τίποτα, αυτοί που δεν υπάρχουν, και αύριο, σ’ ένα χρόνο, σε δύο χρόνια, θα ‘ναι σα να μην έγιναν ποτέ βουλευτές και υπουργοί, στάθηκαν απέναντι στον γίγαντα, στο μέγεθος του Μίκη Θεοδωράκη και θαρρούν πώς τον μείωσαν.
Ασύλληπτο. Άτομα με αξία μικρότερη από μεταχειρισμένη χαρτοπετσέτα, τόλμησαν να τα βάλουν με τον Μίκη, ο οποίος - να τους δώσω τη σχετική πληροφορία- η Ιστορία τον καταγράφει μέσα στους δέκα πιο σημαντικούς Έλληνες μετά το 1821. 
Διαβαστε ακομα: