ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Ο ΣΤΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΡΟΥ...

Οι δύο εχθρικοί στόλοι, ο τουρκικός και ο χριστιανικός συγκρούστηκαν στις 7 Οκτωβρίου σα σήμερα, το 1571. Ποτέ άλλοτε τόσοι πολλοί νεκροί, και τόσα παπόρια στο βυθό της θάλασσας. Μια συντριβή του σουλτάνου και μια... αποτυχία των δυτικών. Να, τι ακριβώς συνέβη.
Ο Πάπας Πίος ο Ε' ανησυχεί με την επεκτατικότητα των οθωμανών. Μόνος του, δηλαδή με το δικό του στρατό, με το δικό του στόλο ο Πίος δεν θα κάνει τίποτα. Η Εντολή του Χριστού είναι να κτυπήσει τους πιστούς του Μωάμεθ. Δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά ο Πάπαρος. Έτσι κάλεσε τους εξουσιαστές της εποχής του να συμμαχήσουν, διαφορετικά θα τους αφορίσει στο όνομα του Παντοδύναμου.
Ισπανοί, Ενετοί, Γενουάτες, κάποιοι άλλοι σκόρπιοι, όλοι στη σούμα 28.000 στρατό, από τους οποίους οι 8.000 είναι Έλληνες, με 285 καράβια. Απέναντι στα 273 οθωμανικά καράβια με 30.000 στρατό. Η ναυμαχία έγινε στην είσοδο του Κορινθιακού Κόλπου και ο Χριστός πήρε το ντέρμπυ από τον Μωάμεθ. Τσακίστηκαν 167 τουρκικά πλοία και σκοτώθηκαν 18.000 φαντάρια, μέσα σ' αυτούς και 1.500 Έλληνες.
Διαβαστε ακομα:

