ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΑΤΑΤΑ ΕΝΩΠΙΩΝ ΓΚΟΥΡΟΥ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

 

Μιλάμε τώρα για Eurovision, δηλαδή για ένα τίποτα. Για μια παγκοσμιοποιημένη κλωνιδιακή κατάσταση. Με τραγουδάκια μιας χρήσεως, κακέκτυπες απομιμήσεις. Κι όμως, κι αυτή η μπούρδα, αυτός ο διαγωνισμός μπούρδας, λέω για τη Eurovision, θα πιάσει τα λεφτά του. Μια ακόμα επίθεση στο μουσικό αισθητήριό μας.

Αυτά είχα γράψει με αφορμή το ελληνικό τελικό της Eurovision (στη φωτό οι παρουσιαστές Καπουτζίδης και Βανδή). Το κατάντημα .Κάποτε  σπάγαμε πλάκα μια φορά το χρόνο, τώρα έχει γίνει μείζον ζήτημα για όλες τις ανεγκέφαλες της τηλεόρασης. Το  χθεσινό show, ο θεός να το κάνει, ήταν η φρίκη.

Ολο οργανωμένο από το ιδιωτικό μουσικό κανάλι Mad.To είδαμε παντού, μας το είπαν και οι παρουσιαστές και το εμπεδώσαμε. Mad και τα μυαλά στα κάγκελα. Σε όλα τα κράτη της Ευρώπης το φεστιβάλ το διοργανώνουν οι δημόσιες τηλεοράσεις, εδώ το Mad.

A Mad show, λοιπόν. Μια κακή απομίμηση των βραβείων Mad. Αυτό ξέρουν οι άνθρωποι, αυτό κάνουν. Μ’αυτές τις ιδέες, μ ‘ αυτήν την αισθητική. Αχαρες συνεργασίες, ντουέτο δήθεν, κακοσκηνοθετημένο, κακοφωτισμένο, αμήχανο, ψεύτικο και με υστερικά χορευτικά σώνει και καλά σε κάθε τραγούδι.

Και πέρυσι η ΕΡΤ αλλά και φέτος η ΔΤ απουσίαζαν από την διοργάνωση. Τα έχουν αναλάβει όλα το Mad και η  Panik Records. Κάνουν ό,τι θέλουν. Αποφασίζουν και διατάζουν με εντελώς διάφανο και δημοκρατικό τρόπο. Μονοπωλιακό, εντελώς.

Και στην πρώτη σειρά των καλεσμένων, το show παρακολούθησαν όλοι οι σημαντικοί άνθρωποι της μουσικής. Γιώργος Λιάγκας, Σάσα Σταμάτη, Γιάννης Σαββιδάκης, Μαριλένα Παναγιωτοπούλου, Χάρης Σιανίδης, Γιάννης Καζανίδης, Φώτης Σεργουλόπουλος, Γιώργος Λιανός κ.α.

Όσο για το πόσο η εν λόγω πατάτα κέρδισε την προσοχή του κόσμο; Πατάτες μπλούμ. Τηλεθέαση πανωλεθρίαμβο τη λες.

Διαβάστε ακόμα:

Μαρινέλλα 76 χρονών, Φλωρινιώτης 74