Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ

Πηγή: INTIME
 

Παρακαλώ την αξιότιμον πελατείαν του αποδυτηριάκια να δώσει ξεχωριστή προσοχή στις αράδες που ακολουθούν. Ο τίτλος ταίριαζε να ήταν Η Δικαίωση Ενός Χάλια. Το αντικείμενο της προσοχής μας ένα φαινόμενο του καιρού μας που είναι λάθος να το υποτιμάτε.

Μπαίνει το γκολ του Παπασταθόπουλου κι ένας χάλιας, ένας από τα δις που κυκλοφορούν στη γη, έγραψε ένα αισχρό “σχόλιο”(;) σε βάρος των Ελλήνων. Συνέβη στο twitter ισπανικής εφημερίδας. Κι έγινε ο χαμός. Φοβερά πράγματα.

Ένα κάρο άτομα που κυκλοφορούν στο διαδίχτυο αντέδρασαν, αιφνιδιάστηκαν, δυσαρεστήθηκαν και η εφημερίδα της Σεβίλης κατέβασε αμέσως το tweet και ζήτησε συγνώμην από τους Έλληνες. Φοβερά πράγματα.

Σάλος για ένα ανύπαρκτο θέμα. Ένας τίποτας, ένας ανύπαρκτος δικαίωσε την ύπαρξη της ανυπαρξίας του. Χωρίς να κάνει τίποτα το αξιόλογο, τίποτα το επαινετικό, κατάφερε ένα κομμάτι του σύμπαντος να ασχοληθεί με τη μηδενικότητά του.

Ποιο είναι το σοκ; Η εφημερίδα ζήτησε συγνώμην από τους Έλληνες. Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Για ποιο λόγο; Ζητάει συγνώμην από μένα για κάτι που δεν με ενόχλησε, για κάτι που δεν υπάρχει για μένα. Αν δεχθώ τη συγνώμην είναι σα να αναγνωρίζω ότι ο ανύπαρκτος υπάρχει. Ότι ο χάλιας είναι κάποιος αξιοπρεπής.

Εκεί πήγε η δουλειά. Το σκουπίδι που ζει μέσα σε βόθρο επειδή έχει ένα όνομα, μία ψήφο, ένα κινητό τηλέφωνο θαρρεί ότι είναι κάποιος. Με άποψη. Με υπογραφή. Ικανός να τον πάρουν σοβαρά επειδή θα παρεκτραπεί.

Χιλιάδες φωτισμένα μυαλά κατέθεσαν τις πολυβασανισμένες φιλοσοφικές τους θέσεις και εκατομμύρια αγωνιστές της δημοκρατίας έχυσαν το αίμα τους στο όνομα της κοινωνικότητας της ανθρωπότητας. Και τι κατάφεραν οι αρχιμαλάκες; Να καταστήσουν με υπόσταση και τον ανυπόστατο. Είπαμε. Θα γίνουν επιστροφές. Δεν γίνεται διαφορετικά. Θα ξανάρθουν Χίτλερ και Στάλιν. Και θα τους υποδεχθούν όχι οι ανύπαρκτοι, αλλά οι υπαρκτοί. Το κόβω.

Διαβάστε ακόμα:

Οι μάνατζερ παικτών τον πρώτο λόγο