ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΨΕΥΤΟΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ

 

Αυτό δεν το κατάλαβα ποτέ. Γράφει κάποιος κάτι όχι ευχάριστο, ίσως και κακοηθέστατο για την Ελλάδα, και επιτόπου τον χαρακτηρίζουν “προκλητικό”. Άστον να το γράψει. Είτε έχει δίκαιο, είτε όχι. Μην ασχολείσαι. Δεν σε συμφέρει να πεις το πολυμεταχειρισμένο ότι “Μας προκαλούν”.

Πιθανόν να σε προκαλούν. Γιατί, όμως, κάνεις το παιχνίδι τους; Άσε ότι παίζει αυτό που γράφουν να μην έχει σκοπιμότητα σε βάρος σου. Να μην είναι ενέργεια δόλια.

Αναφέρομαι σε δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Hurrieyet που μπερδεύει την Αμφίπολη με την σημερινή ρευστή πολιτική κατάσταση. Που χρεώνει στους Έλληνες το αμόκ ενθουσιασμού για τις ανασκαφικές έρευνες στον αρχαίο Τάφο, λόγω της οικονομικής τους κρίσης.

Λοιπόν; Άστους να λένε. Τους Τούρκους, τους όποιους. Για τούτο και το άλλο. Τι κόλπο είναι εδώ και 180 χρόνια; Ότι μας προκαλούν. Ναι, σε προκαλούν. Ναι, ας δεχθούμε, αν και δεν είναι σίγουρο, ότι σε προκαλούν. Εσύ, γιατί... προκαλείσαι; Γιατί δείχνεις ότι ενοχλείσαι; Επειδή είσαι μικρός. Είσαι μικρός. Γιατί, όμως, να παραδέχεσαι ότι είσαι μικρός, κι αυτό συμβαίνει όταν ... προκαλείσαι. Και μικρός και λίγος.

Ποιοι, όμως, εκδηλώνουν τα συναισθήματα πρόκλησης του ελληνικού λαού; Εδώ σε θέλω! Τα μήντια. Αυτόν τον εύκολο τρόπο έχουν για να κάνουν επίδειξη ψευτοπατριωτισμού και ψευτοεθνικισμού. Αν σκεπτόντουσαν αληθινά πατριωτικά τότε στην ατζέντα τους θα υπήρχε και το όπλο “Αδιαφορία” στις ξένες ... προκλήσεις.

Διαβάστε ακόμα:

Η σφαγή των μεγάλων στο Mega