ΚΟΚΚΑΛΙΑΡΙΚΟ ΠΑΛΗΟΠΡΑΜΑ Η ΤΖΑΚΥ ΓΙΑ ΩΝΑΣΗ

 

Αθάνατος Ωνάσης. Ένας αλητάμπουρας που δεν λέει να πεθάνει. Μετά το θάνατό του τον κρατάνε πιο ζωντανό απ' όσο όταν ζούσε τα κουτσομπολιά γύρω από τους απίθανους τσογλανισμούς του. Να λέμε την αλήθεια. Τύποι οι οποίοι από το πουθενά έγιναν οι καπετάν γαμάω σε λεφτά και σε όνομα υπάρχουν κι άλλοι. Ένας, όμως, είναι ο Αριστοτέλης Ωνάσης που μαγνητίζει την παγκόσμια προσοχή τόσο όσο ζούσε, όσο, κυρίως, αφού πέθανε.

Νέο βιβλίο. Ένα ακόμα βιβλίο ρίχνει φως στη σχέση του Σμυρνιού και της Jaqueline Kennedy. Σιγά, ρε. Ποιο φως, ρε, σιγά μην υπηρετεί κάποιο άγνωστο λειτούργημα, κάποια θεϊκή υποχρέωση ο συγγραφέας του βιβλίου, ένας ακόμα, που γράφει τα δικά του για τον Ωνάση, τον έρωτά του για την Μαρία Κάλας και την Τζάκυ Κένεντυ.

Είπαμε. Και σ' αυτόν τον αιώνα και στον επόμενο θα πουλάει το όνομα “Ωνάσης”. Με την ευκαιρία να πω ότι δεν είναι λίγοι οι Έλληνες εφοπλιστές σήμερα, που χωρίς υπερβολή είναι οι πιο μεγάλοι θαυμαστές του αλητόβιου Ωνάση. Θέλουν να του μοιάσουν! Τον αναγνωρίζουν σαν έναν χωρίς σύγκριση ευφυή επιχειρηματία, δαιμόνιο και άξιο παραδειγματισμού!

Επί του θέματος. Κάποιος κύριος Κρίστοφερ Άντερσεν, μπεστ-σελερίστας συγγραφέας έγραψε κι αυτός βιβλίο για τον Ωνάση, και ό, τι αρπάξουμε. Και τι μας λέει ο ποιητής; Ότι ο δικός σου και πριν χωρίσει την πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ επανήλθε στον μεγάλο έρωτά του, την Μαρία Κάλας. Ιστορική επιβεβαίωση του γεγονότος από τον συγγραφέα.

Είναι ένα κενό ιστορικό αυτό. Την απατούσε, ναι ή, όχι την Τζάκυ ο Ωνάσης; Όχι μόνον αυτό, υποστηρίζει ο Άντερσεν. Η Ζάκλιν συνελήφθη από τον σύζυγό της Ωνάση να διατηρεί ερωτική αλληλογραφία με πρώην συνεργάτη του Τζων Κένεντυ, τον αναπληρωτή υπουργό αμύνης, κάποιον Γκιλπάτρικ. Το πιο φοβερό;

Ο Ωνάσης κανόνισε να φωτογραφίσουν γυμνή στο Σκορπιό την Τζάκυ, χωρίς βέβαια να το γνωρίζει εκείνη. Να αναφέρω ότι μια φωτογραφία με μαγιώ της χλεμπονιάρας Τζάκυ ήταν χρυσάφι για έναν παπαράτσι. Θα την μοσχοπουλούσε. Πολύ περισσότερο να την φωτογράφιζαν τσίτσιδη στην παραλία.

Τόσο πολύ την είχε βαρεθεί την κοκκαλιάρα Τζάκυ ο Ωνάσης, τόσο πολύ του την είχε σπάσει η ψυχρότητά της, η αλαζονεία της, που «καθοδήγησε» φωτορεπόρτερ στο ιδιωτικό του νησί για να απαθανατήσουν ξεβράκωτη στην αμουδιά την ακριβοπληρωμένη από τον ίδιο. Γιατί; Οχι, βέβαια, για να πάρει ποσοστά από τα κέρδη των παπαράτσι.

Για να εκθέσει την Τζάκυ ότι το παίζει κάποια, ενώ σα γυναίκα δεν βλέπεται. Καμμία θηλυκότητα. Ενα πετσί και κόκκαλο. Τι άλλο να πεις.

Διαβάστε ακόμα:

Κοκαϊνη ο γιος όπως και η κόρη