ΟΙ «ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ» ΤΗΣ ΖΕΤΑΣ ΜΑΚΡΥΠΟΥΛΙΑ

 

Πόσο ενοχλεί η δημοσιότητα την Ζέτα Μακρυπούλια; Αυτό το κρίσιμο ερώτημα έτεθη από τα μήντια. Πρόσεξες την ερώτηση; Όχι αν την ενοχλεί, αλλά πόσο την ενοχλεί. Είναι η χοντρομαλακία αυτών που το παίζουν δημοσιογράφοι. Είναι η αγραμματοσύνη τους. Η ασχετοσύνη τους.

Τελειώνει το ματς και ο άσχετος με το μαρκούτσι στο χέρι ρωταει τον ποδοσφαιριστή: Πόσο δύσκολη ήταν η νίκη σας; Δεν υπάρχει απάντηση σε τέτοιο ερώτημα. Εκτός κι αν απαντιέται το ερώτημα με τη λέξη «πολύ» μάς δυσκόλεψε, «λίγο» μας δυσκόλεψε.

Τι σημαίνει «πολύ», «λίγο»; Τίποτα δεν σημαίνει. Τίποτα άλλο παρά μονάχα μια λέξη. Το σωστό ερώτημα είναι. «Τι έχεις να μας πεις για το ματς;». Ούτε καν εάν ήταν δύσκολο. Άστο να στο πει ο ερωτώμενος. Όχι αυτή η μαλακία «πόσο εύκολη», «πόσο δύσκολη» ήταν η νίκη.

Παρακάτω. Πόσο, λοιπόν, ενοχλεί η δημοσιότητα την κυρία Ζέτα Μακρυπούλια; Κατ’ αρχήν δεν είναι είδηση αυτό. Δεν είναι θέμα αυτό. Επειδή 91,5% αυτών που διαβάζουν και μαλακίες χωρίς να το επιδιώκουν, διότι οι μαλακίες πακετάρονται ασορτί με τις πολύ σοβαρές ειδήσεις της ημέρας, λέω ότι στους 91,5% είναι αδιάφορο αν ενοχλεί και… πόσο η δημοσιότητα την κυρία Μακρυπούλια.

Και γιατί, δηλαδή, να τους ενοχλεί η ενόχληση της κυρίας Ζέτας; Και γιατί να τους απασχολεί αν ενοχλείται και… πόσο από τη δημοσιότητα.

Άλλο είναι το ενοχλητικό. Το αηδιαστικό. Το αντιδημοσιογραφικό. Είπαμε. Ακόμα και υποτιθέμενα σοβαρά μέσα σκατεύουν ένα σοβαρό ρεπορτάζ, επειδή το μπερδεύουν με τέτοιες αηδίες, όπως πόσο ενοχλεί η δημοσιότητα, όχι μονάχα την Ζέτα Μακρυπούλια, που στο φινάλε κάποια είναι, αλλά και κάποιες ανύπαρκτες όρνιθες.

Τέλος πάντων, η κυρία Μακρυπούλια δήλωσε ότι είναι ενοχλητική η δημοσιότητα όταν δεν επιτρέπει σε κάποιον να απολαύσει τις προσωπικές του στιγμές. Δεν το ήξερα αυτό. Είχα μείνει με την εντύπωση ότι κάποιοι, κάποιες δεν έχουν «προσωπικές στιγμές» αν αυτές δεν προκαλούν την προσοχή της δημοσιότητας.

Διαβάστε ακόμα:

Τα πρωινά είναι για τη νοικοκυρά