ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΛΕΓΑΝΕ, ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΛΕΝΕ

 

Μέχρι πριν λίγα χρόνια επιτόπου στηνόταν το κωλοχανείο ακόμα και στα σοβαροφανή κανάλια. Λέω για εκείνα τα μπουρδέλα τις εκπομπές που ήταν φιλοξενούμενοι εκπρόσωποι των κομμάτων. Με το παραμικρό αρπαζόντουσαν παίζοντας το θέατρο ότι ο ένας π.χ. τα έβλεπε έτσι, ο άλλος γιουβέτσι. Ότι τα πράγματα είναι έτσι κι όχι στουπέτσι. Και οι κοκορέτσι, αυτοί που έκαναν το σώου της κοκορομαχίας, όταν τέλειωνε η εκπομπή, σα δυο καλοί φίλοι, σα δυο συνάδελφοι, της ίδιας φάρας λεχρίτες, πήγαιναν μαζί για ούζο.

Έπρεπε να συχαθεί ο κόσμος την πολιτική και τους πολιτικούς αλλά και, επιτέλους να πάρει πρέφα, ότι δεν θα ταξιδέψει με τον υπερσιβηρικό σιδηρόδρομο από την Κόλαση στον Παράδεισο επειδή θα εκλεγεί το δικό του κόμμα. Κι έτσι κατέληξε η δουλεια να κουστουμέψει κάπως ο τηλεοπτικός διάλογος.

Σήμερα βλέπεις τον έναν να αφήνει τον άλλονα να ολοκληρώσει τις μαλακίες που έχει να πει. Κι αν τον διακόψει ο άλλος, δεν το κάνει για να τον καπελώσει, ενώ του ζητάει και συγγνώμην.
Και τι έγινε; Απέκτησαν τρόπους, μιλάνε με το «σεις» και το «σας». Και τι έγινε; Τίποτα δεν έγινε επί της ουσίας. Μπούρδες λέγανε, μπούρδες λένε και σήμερα. Με τη διαφορά ότι οι μπούρδες πλέον στα περισσότερα παράθυρα δεν βγάζουν καπνούς φωτιάς πολέμου.

Διιαβάστε ακόμα:

Οι φιλοδοξίες των Μπακογιάννη και ...Σία