Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΜΠΟΥΚΑ ΤΟΥ ΤΟΛΗ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ

 

Ο Τόλης Βοσκόπουλος μπορεί να μην ψήφισε ποτέ ΠΑΣΟΚ, όπως είπε η συμβία του και όψιμη Νεοδημοκράτισσα Άντζελα Γκερέκου, έκανε, όμως κάτι που δεν θα έκανε ούτε ο πιο φανατικός πρασινοφρουρός.

Για να υπερασπιστεί έναν από τους κορυφαίους το 1989 Πασόκους, μπουκάρισε στο άντρον του σοσιαλισμού, τα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη. Εκεί είχε οχυρωθεί ο πρώην υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Τσοβόλας, λίγο μετά την παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο για το σκάνδαλο Κοσκωτά.

Εκατό κομματικά στελέχη φώναζαν συνθήματα υπέρ του και κόσμος πολύς είχε μαζευτεί. Ξαφνικά τα μάτια όλων έπεσαν πάνω σε μία τζάγκουαρ που έφτασε. Μία γνωστή φιγούρα βγήκε από το αυτοκίνητο. Τον γνώρισαν όλοι. Ήταν ο Τόλης Βοσκόπουλος και τον συνόδευε μία γυναίκα, μάλλον η τότε γυναίκα του Τζούλια Παπαδημητρίου.

Ο γνωστός καλλιτέχνης έμοιαζε σαν να είχε πιει. Ο κόσμος δεν κατάλαβε τι ήθελε να πει παρά μόνο τούτο. «Ο Τσοβόλας είναι σερνικό...»

Θα πρόκειται για έκφραση θεοποίησης, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι τον ίδιο χαρακτηρισμό είχε κάνει και για τους Στέλιο Καζαντζίδη και Χρήστο Νικολόπουλο όταν είχαν φτάσει στα δικαστήρια για την πατρότητα των τραγουδιών τους. «Μην τους βλέπετε που κάνουν έτσι, αυτά είναι αγάπες, σερνικά είναι και οι δύο, αγάπες κάνουνε», είπε.

Κατά τη Γκερέκου, ο Βοσκόπουλος ψήφιζε πάντα Νέα Δημοκρατία. Γι αυτό κι όταν η Άντζελα πρωτοεξελέγη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα ,ο λαϊκός αοιδός αποχαιρέτησε τη γαλανομάτα μάγισσα του με τη διαπίστωση «...χάσαμε τη μανούλα μας».

Διαβάστε ακόμα:

Τι απίθανα έλεγαν στον ΔΟΛ - ΜΕΓΚΑ πριν κάνουν την κωλοτούμπα υπέρ Σύριζα