ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΤΑ ΑΠΛΥΤΑ ΤΟΥ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ

 

Δεν έχει κανένα νόημα, κι αυτό ισχύει σήμερα, όχι πριν 30 και 40 χρόνια, να γράψει κάποιος επώνυμος την αυτοβιογραφία του, αν δεν έχει αποφασίσει να κάνει αποκαλύψεις. Τολμηρές, πιπεράτες. Αποκαλύψεις ''απαγορευμένες”, μάλιστα όχι μόνον για τον ίδιον τον αυτοβιογραφούμενο, αλλά και για άλλους.

Αυτό ήταν το πρώτο που είπαν στον Άλεκ Μπάλντουιν, τόσο ο εκδοτικός οίκος στον οποίον απευθύνθηκε, όσο και οι 2-3 δημοσιογράφοι που κρίθηκαν οι κατάλληλοι να αναλάβουν τη συγγραφή της αυτοβιογραφίας. “Έχεις να βγάλεις πράμα, Αλέκο;” τον ρώτησαν. “Πρώτα, λοιπόν, αποφάσισε εσύ να ρεζιλέψεις τον εαυτό σου και ποιων άλλων τα άπλυτα θα ξεσκεπάσεις και μετά το συζητάμε...”.

Έτσι γίνεται η δουλειά. Αυτός που θέλει την αυτοβιογραφία του στα βιβλιοπωλεία ακολουθεί τη διαδικασία για να παραχθεί το συγκεκριμένο προϊόν, το βιβλίο. Αρχίζει να μιλάει επί 10 -20 ημέρες, να μιλάει για όλα, να θυμάται τούτο και το άλλο, και ο δημοσιογράφος - συγγραφέας, ο μάστορας γραφιάς με βάση το μαγνητοφωνημένο υλικό, αφού κόψει και ράψει, παρουσιάζει το έργο λες έτοιμο σενάριο ταινίας. Βιβλίο με φόντα να γίνει μπεστσέλερ. . Και η μαγκιά του συγγραφέα είναι να “δικαιολογήσει” γιατί αποφάσισε ο ηθοποιός να αμολύσει στη δημοσιότητα άγνωστες πικάντικες λεπτομέρειες που αφορούν ζωντανούς και πεθαμένους.

Ο 59χρονος Άλεκ Μπάλντουιν, ο μεγαλύτερος αδελφός άλλων 4(!) ηθοποιών, ποτέ δεν κατάφερε να γίνει πρώτο όνομα στη βιομηχανία του σινεμά. Κάποια στιγμή, όταν πια τα χρόνια πέρασαν, και τον άφησαν πίσω οι νεώτεροί του Μπραντ Πητ, Ματ Νταίημον, Τζόνυ Ντεπ, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, είπε τα παρατάω, θα ασχοληθώ με την πολιτική.

Η μεγάλη φάση του Αλέκου ήταν το 1993 όταν παντρεύτηκε την σεξόβομβα Κιμ Μπάσιντζερ (φώτο), η οποία τον άντεξε μέχρι το 2001. Δεν είναι μόνον ο γάμος του με την γυναικάρα και πολύ καλή ηθοποιό, που υπόσχεται αποκαλύψεις. Ο Μπάλντουιν ξέρει πολλά, μετά τόσα χρόνια στα κινηματογραφικό στούντιο. Το υλικό από συνεργασίες και τσακωμούς με πολλούς σταρ και σκηνοθέτες. Λένε ότι πολύ λίγα θα κρατήσει μυστικά.

Διαβάστε ακόμα:

Τα κορυφαία βυζιά στο χόλιγουντ