ΓΙΑΤΙ ΑΝΟΙΓΕΙ ΠΑΛΙ Η ΕΡΤ

 

Αυτό κι αν είναι το σκάνδαλο των σκανδάλων. Να ξανανοίξουν την ΕΡΤ, το κρατικό κανάλι, το κορυφαίο μαγαζί της αναξιοκρατίας στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης. Όχι, δηλαδή, ότι επί δικτατορίας και προχουντικά η κρατική τηλεόραση ήταν κάτι διαφορετικό. Τσιράκι της εκάστοτε κυβέρνησης ήταν δημοσιογραφικά και επικοινωνιακά, με καραμπινάτες ρουσφετολογικές προσλήψεις σ' όλα τα επίπεδα.

Ο Σύριζα, όμως, θέλει να πουλήσει... συνέπεια. Αφού είχε δεσμευθεί να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ, πράγματι το κάνει. Το εύκολο αυτό! Το ευκολότατο. Τα άλλα τα αγγούρια για τα οποία θα είναι ασυνεπής ο Σύριζα τα αφήνουν στην άκρη. Προηγείται η ΕΡΤ των απολυμένων δημοσιογράφων. Και το λανσάρουν σαν επιτυχία τους. Τελικά, γιατί ανοίγει πάλι η ΕΡΤ; Επειδή την έχει ανάγκη ο κόσμος; Όχι, βέβαια. Για να διοριστούν οι απολυμένοι δημοσιογράφοι. Οι οποίοι δημοσιογράφοι τώρα, επί Σύριζα, θα είναι αντικειμενικοί. Οι άλλοι δημοσιογράφοι, δηλαδή, στα ιδιωτικά κανάλια τη βιόλα βαράνε, δεν κάνουν λειτούργημα, και ανοίγουν την ΕΡΤ για να ενημερώνεται σωστά ο ελληνικός λαός.

Είναι έγκλημα να λειτουργεί οτιδήποτε κρατικό που επιβαρύνει το δημόσιο ή, απ' ευθείας τους πολίτες. Αυτό λέω εγώ. Η μαγκιά είναι κάθε κρατική επιχείρηση να μπορεί μόνη της να στέκεται στα πόδια της.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί κάνει διαφορά ο Χατζηνικολάου