ΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΑΕ

 

Ομάδα που προέρχεται από την Β' εθνική είναι υποχρεωμένη να υπογράψει με τη Νόβα, κι όχι με κάποιο άλλο κανάλι, την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της σαν ΠΑΕ της σούπερ λίγκα. Δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά η ΑΕΚ π.χ. Αυτό προβλέπεται με την υπάρχουσα σύμβαση της διοργανώτριας του μεγάλου πρωταθλήματος με το συνδρομητικό
κανάλι.

Πριν λίγα χρόνια ο Ολυμπιακός και η Ξάνθη προχώρησαν σε ξεχωριστές συμφωνίες με την ΕΡΤ, διότι έκριναν ότι δεν τους συνέφερε να μπουν στο πακέτο όλων των ΠΑΕ με ιδιωτικό σταθμό. Αυτό δεν μπορεί να γίνει σήμερα και μέχρι το 2017.

Ποιο είναι το περίεργο. Η σούπερ λίγκα ξεκίνησε ήδη συζητήσεις με τη Νόβα για να διαπραγματευθεί, δύο χρόνια ενωρίτερα από τη λήξη του συμβολαίου τους, την επέκταση νέας συμφωνίας μέχρι το 2019 ή, και το 2020. Για ποιο λόγο; Ίσως πριν μπουν από το καλοκαίρι στη σούπερ λίγκα άλλα πρόσωπα, «ανεπιθύμητες» ΠΑΕ και δυσκολέψουν το νέο κοντράτο με το συνδρομητικό κανάλι. Προς το παρόν κάθε ΠΑΕ κάνει παντελόνι από 1,7 εκ. ευρώ για την παραχώρηση του δικαιώματος στη Nova και επιπλέον παίρνει από 17.000 ευρώ για κάθε βαθμό που κερδίζει στο γήπεδο. Υπάρχει ακόμα και το «πριμ εμπορικότητας» που βέβαια είναι διαφορετικό σε κάθε ΠΑΕ.

Διαβάστε ακόμα:

Παράπονα απο τα μήντια ο Μαρινάκης! Ντροπή!!!