Ο ΣΑΚΗΣ ΡΟΥΒΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ ΤΟΝ ΥΜΝΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

 

Βγήκε ο άλλος στο γυαλί, λέω για τον ποιητή, στιχουργό κύριο Άρη Δαβαράκη, για χρόνια συνεργάτη του Μάνου Χατζηδάκι, κι είπε προχθές «Πήγαινα με αγόρια, όμως δεν είμαι gay».

Βγήκε ο άλλος αμέσως μετά τη νίκη του σύριζα, λέω για τον αρχηγό της παραδοσιακής κομουνιστικής αριστεράς στο κόμμα, τον σύντροφο Παναγιώτη Λαφαζάνη, και είπε: «Στοπ! Το λιμάνι Πειραιά δεν πουλιέται, ούτε ιδιωτικοποιείται ο ιππόδρομος, δεν θα κάνουμε αυτά της ΝΔ, δεν έχουμε πρωθυπουργό τον Σαμαρά...». Το λιμάνι πουλιέται, όμως, και ο ιππόδρομος ιδιωτικοποιήθηκε κιόλας, ο δε σύντροφος Λαφαζάνης σαν άλλος Σάκης Ρουβάς συνεχίζει να τραγουδάει το Άξιον Εστί...

...Θέλει νεκροί χιλιάδες να 'ναι στους τροχούς
θέλει κι οι ζωντανοί να δίνουν το αίμα τους.

Φοβερά πράγματα. Κωλομπαρίστικα ολότελα. Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης τραγούδησε Μίκη Θεοδωράκη αλλά και τον ύμνο της 21ης Απριλίου. Με γραβάτα, έτσι; Με κοστουμιά και γραβατιά είχε εμφανιστεί ο σερ Μπιθί σε πολυτελείας σκυλέ ολέ μπουζουκάδικο και τραγούδησε το άσμα της δικτατορίας. Ο Σάκης Ρουβάς, χωρίς γραβάτα, σαν άλλος Αλέξης Τσίπρας θα παντρέψει ποπ μουσική, ρηχή και πλαστική, με το έπος Άξιον Εστί της κατοχικής Ελλάδος.

Φοβερά πράγματα. Παρτούζες με γκαίη, μπαϋσέξουαλ, τρανσέξουαλ, πουστράκια, πουστόμαγκες, πουτάνες, μυξοπαρθένες με ξεχειλωμένα αιδοία, πορφυρόπουστοι πισωτρύπηδες, οι πάντες όλοι σε μια γιορτή καλλιτεχνική. Νέος Άμλετ του Σαίξπηρ ο Μάρκος Σεφερλής, Μάκμπεθ ο Παύλος Χαϊκάλης, Ρωμαίος και Ιουλιέττα ο Λάκης Λαζόπουλος με την Χρυσούλα Ρώπα.

Τελειώσαμε. Τελειωμένοι είμαστε. Δεν είναι η επιβεβαίωση ότι ο Σάκης Ρουβάς σαν άλλος Τσίπρας θα τραγουδήσει Άξιον Εστί. Σαν άλλος Βαρουφάκης θα πει Δεν υπάρχει τρόικα, τελείωσε το μνημόνιο και μετά να παρακαλάει τους Ευρωπαίους Ελάτε να τα βρούμε, να πέσουμε και όπως κάτσουμε. Το ότι έχουμε τελειώσει είναι διότι θα πάει κόσμος να ακούσει με τη φωνή του Σάκη Ρουβά...

...Τα κορίτσια μου πένθος για αιώνες έχουν
Τα αγόρια μου τουφέκια κρατούν και δεν κατέχουν.

Δεν φταίει ο Μίκης Θεοδωράκης. Αποδυτηριάκιας μιλάει. Δεν είναι δική του απόφαση αυτό το αίσχος που διοργανώνει ο δήμος Νέας Σμύρνης. Ούτε μπορεί να επέμβει ο Θεοδωράκης. Η μουσική του δεν ανήκει πλέον στον ίδιον. Είναι κτήμα της κοινωνίας. Ο καθένας μπορεί να τη χρησιμοποιήσει, χωρίς να ρωτήσει τον δημιουργό. Γι' αυτό ο Μίκης περιορίστηκε να πει αυτή τη μαλακία, δηλαδή καλύτερα να παίζει όπως παίζεται ένα έργο παρά να απαγορεύεται.

Οι λαοί, οι κοινωνίες, δεν κρίνονται στις χούντες και στα ολοκληρωτικά καθεστώτα, που λένε οι πολιτικοποιημένοι. Αυτά είναι για τους μαλάκες. Οι κοινωνίες κρίνονται στις δημοκρατίες. Ούτε ο Μίκης Θεοδωράκης θα κριθεί τώρα που έχουμε ελευθερία, ούτε ο Ρουβάς, αλλά όλοι αυτοί που θα πάνε στην εκδήλωση του Άξιον Εστί με «ερμηνευτή» τον Σάκη.

Διαβάστε ακόμα:

Η αλήθεια για το αντίο της Αντας Παπανδρέου