ΑΛΗΤΗΣ ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΜΕ ΔΙΟΝΥΣΗ ΤΣΑΚΝΗ

 

Παραμονές δημοτικών εκλογών το 2010. Ο Σύριζα προτείνει για υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων τον τραγουδοποιό Διονύση Τσακνή, καλλιτέχνη με αξιοπρόσεκτη παρουσία, ποιοτικό, κουλτουριάρη, δηλωμένο αριστερό, όχι κομματικό. Το παλληκάρι από την Καρδίτσα, τσιγγάνος, με σπουδές στα οικονομικά, αρνείται την πρόταση του κόμματος του Σύριζα. Γιατί;

«Εγώ θα υποστηρίξω την υποψηφιότητα του ΚΚΕ, όχι του Σύριζα» είπε ο Διονύσης Τσακνής, που για 12 χρόνια συνεργάστηκε με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Δεν έγινε, λοιπόν, υποψήφιος του Σύριζα, στρατεύθηκε για πάρτη του Νίκου Σοφιανού, στελέχους και βουλευτή του ΚΚΕ στο Δήμο Αθηναίων.

Νέος πρόεδρος στην ΕΡΤ ο Διονύσης Τσακνής, που μέχρι σήμερα έχει βγάλει 27 δίσκους, μέσα σ΄αυτούς οι επιτυχίες του «Αλήτης καιρός» και «Φταίνε τα τραγούδια». Στιχουργός, συνθέτης, ερμηνευτής, ακόμα και συγγραφέας, αρθρογράφος.

Αριστερός είναι ο 61χρονος Τσακνής. Αριστερή θα γίνει η κρατική τηλεόραση; Εννοώ αριστερή, όχι βέβαια κομματική. Αυτό είναι το ζητούμενο. Αριστερά δεν είναι μια άδεια λέξη. Μια ταμπέλα.

Διαβάστε ακόμα:

Με τις ρίζες και τις τρίχες