ΤΕΛΙΚΑ, «ΔΕΝ» ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΛΕΣΒΙΑ Η ΜΠΛΑΝΣΕΤ

 

Στην ταινία η βραβευμένη με Όσκαρ Αυστραλή ηθοποιός υποδύεται μια κυρία της ανώτερης τάξης που μπλέκεται σε μια σεξουαλική σχέση μ' ένα κορίτσι κατώτερης κοινωνικής τάξης. Μια πωλήτρια. Τι ρωτάς σα δημοσιογράφος την 46χρονη Καίητ Μπλάνσετ; Ασφαλώς όχι ποια είναι η γνώμη της για την ομοφυλοφιλία γυναικών.

Άλλο την ρωτάς. Κάτι προσωπικό. Είχες ποτέ στο παρελθόν λεσβιακό έρωτα; Αυτό ρωτάς. Και επειδή ως δημοσιογράφος είσαι λευκός, όχι κίτρινος, η ερώτησή σου αναφέρεται στο παρελθόν της ηθοποιού, όχι στο παρόν της.

Να είμαστε και διακριτικοί. Δεν την ρωτάς αν τραβιέται σήμερα με γυναίκα. Δεν... ενδιαφέρει αυτό, καίγεται ο κόσμος να μάθει επεισόδια από το... χθες, το προχθές. Που πιθανόν είναι πιο... εύκολο να τα εξομολογηθεί η σταρ.

«Ναι, στο παρελθόν είχα σχέσεις με γυναικες πολλές φορές» δήλωσε σε περιοδικό η Καίητ Μπλάνσετ, η οποία βέβαια είναι παντρεμένη και μητέρα. Η ταινία με τις λεσβιακές δραστηριότητες της ηρωίδας που παίζει η άβυζη Μπλάνσετ προβλήθηκε στο φεστιβάλ των Καννών. Ευκαιρία να επανέλθουν στο... ψητό οι δημοσιογραφικοί λειτουργοί που είναι ταμένοι να ικανοποιούν την ανάγκη του φιλοθεάμονος κοινού, να πληροφορείται, να σκανδαλίζεται από τα προσωπικά των επωνύμων.

Ξανά μανά ίδια ερώτηση. Πέστε μας, κυρία Μπλάνσετ, για τις εμπειρίες σας στο λεσβιακό σεξ. Φοβερά πράγματα. Δεν έχω πάει ποτέ με γυναίκα, «ξεκαθάρισε» η ηθοποιός. Δεν είναι το φοβερό αυτό. Είναι το άλλο. Που οι δημοσιογράφοι γράφουν ότι η Καίητ Μπλάνσετ διαψεύδει!

Βρε μαλάκες όταν χαρακτηρίζεις «διάψευση» μια δήλωση είναι σα να αποδέχεσαι την ειλικρίνεια της ηθοποιού. Όπως όταν χαρακτηρίζεις «αποκάλυψη», το ίδιο, ότι μας είπε την αλήθεια.

Ό, τι θέλει λέει η Μπλάνσετ, ο καθένας. Να λέει ψέμα, να διαψεύδει το... ψέμα της, να επιβεβαιώνει το... ψέμα της, να ακυρώνει μια αλήθεια. Ο δημοσιογράφος δεν αποδέχεται τίποτα, μόνον μεταφέρει απλά ό, τι δηλώνει ο άλλος.

Διαβάστε ακόμα:

Να γιατί η Γιάννα θέλει να εισβάλει ξανά στα ΜΜΕ