ΔΥΣΤΥΧΩΣ... ΠΑΤΩΣΑΜΕ!

 

Σαν τον παλιό καλό καιρό, μαζευτήκαμε πάλι σε ένα σπίτι 6 φίλοι να δούμε Eurovision. Και γελάσαμε, κουτσομπολέψαμε, κράξαμε, εκνευριστήκαμε… κανονικά όπως παλιά. Ήταν υπέροχ. Και τι είδαμε; Ένα μεγάλο ανταγωνισμό Ευρώπης με τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Ο ανταγωνισμός Δύσης - Ρωσίας έκανε την εμφάνισή του και στη Eurovision, με τη ρωσίδα τραγουδίστρια να ακούει ακόμα και αποδοκιμασίες. Αλλά τελικά ο διαγωνισμός ξαναγύρισε στις αγκαλιές της Ευρώπης, με την Σουηδία, την Ιταλία, το Βέλγιο και την Νορβηγία να σκίζουν.

Η Σουηδία και ο Μανς Ζελμερλέ με το τραγούδι Heroes αναδείχθηκαν νικητές του 60ού διαγωνισμού της Eurovision που πραγματοποιήθηκε στην Αυστρία. Η Ελλάδα πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση με την Μαρία Έλενα Κυριάκου, και το τραγούδι One Last Breath, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει παραπάνω από την 19η θέση. Κάτι παρόμοιο συνέβη και με την Κύπρο, τον Γιάννη Καραγιάννη και το One thing I should have done που έμεινε στην 22η θέση. Θεωρώ ότι και τα δύο αυτά κομμάτια αδικήθηκαν πολύ.

Ήλπιζα ότι η φωνάρα και η εξαιρετική παρουσία της Μαρίας Έλενας με ένα κομμάτι που θύμιζε παλιά καλή Celine Dion, θα κέρδιζε εντυπώσεις, αλλά έπεσα έξω. Το ίδιο και με την Κύπρο. Η συγκλονιστική φωνή αυτού του παιδιού με την ωραία μπαλάντα του δεν συγκίνησε τους Ευρωπαίους όσο εμένα. Κρίμα. Δεν ξέρω τι έφταιξε. Ίσως η πολύ λιτή παρουσίαση; Ίσως χρειάζονταν κάποια εικαστικά εφέ;

H συνέχεια στο www.nikosonline.gr