ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ Η ΨΥΧΟΥΛΑ ΤΟΥ ΤΟΛΗ

 

Δεν θα βρεις άνθρωπο να έχει στο στόμα του κακή κουβέντα για τον Τόλη Βοσκόπουλο. Η ψυχούλα. Θα σου πω μια αληθινή ιστορία. Με την ευκαιρία βιάζομαι γι' αυτό που ήρθε στη σκέψη μου, αν το κρατήσω για αργότερα μήπως το ξεχάσω.

Να, ένας άνθρωπος που θα είχε να πει πολλά για την Αθήνα της κραιπάλης και της αθωότητας, της νύχτας και στης διασκέδασης. Ο Τόλης Βοσκόπουλος, η επικυρίαρχη βεντέτα στις δεκαετίες '70 και '80. Να γράψει ένα βιβλίο με τις προσωπικές του εμπειρίες.

Λέγαμε ότι είναι καλός άνθρωπος. Δεν κρατούσε κακία. Μια φορά, ένα μεγάλο όνομα, συνάδελφος τραγουδιστής, του ζήτησε να δουλέψουν μαζύ το προσεχές καλοκαίρι. Συμφώνησε. Έδωσαν τα χέρια. Ο Τόλης δεν έκανε κανένα άλλο σχέδιο για τη συγκεκριμένη περίοδο.

Την τελευταία στιγμή ο συνάδελφος τη χαλάει τη συμφωνία και ο Βοσκόπουλος μένει ρέστος. Όλα τα άλλα μαγαζιά είχαν κλείσει τα σχήματά τους. Πώς αντέδρασε ο Τόλης; Σα να μην έγινε τίποτα. Δεν το κράτησε μανιάτικο. Δεν άλλαξε καν τη συμπεριφορά του με τον συγκεκριμένο συνάδελφο. Είναι ο χαρακτήρας του καθενός. Δεν μπορεί να σκοτεινιάζει τη ψυχή του.

Εβδομηνταπεντάρης ο Τόλης Βοσκόπουλος, τον κάτσανε στο χειρουργείο, έτσι έπρεπε να γίνει, και του αφαίρεσαν κομμάτι από έναν πνεύμονα. Γι' αυτές τις περιπτώσεις λες Μη χειρώτερα. Όπως και το άλλο. Θα μπορούσε να του συμβεί στα 55, στα 65 του χρόνια.

Διαβάστε ακόμα:

Μπαλατσινού - Κωστόπουλος δεν χώρισαν ποτέ