ΦΤΥΣΙΜΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΕ ΝΙΚΗΤΕΣ ΚΑΙ ΗΤΤΗΜΕΝΟΥΣ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Μεγάλο το φτύσιμο των Ελλήνων στους πολιτικούς. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και βάζουν τα πράγματα στη θέση τους όσον αφορά το ποιοι ήταν οι πραγματικοί νικητές και ηττημένοι των εκλογών. Μιλάμε όλοι για τη νίκη του Τσίπρα.

Ξεχνάμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε 323.000 ψηφοφόρους από τις εκλογές του Ιανουαρίου. Δηλαδή το 15% της δύναμης του. Μεγαλύτερες ήταν οι απώλειες του κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμένου, που έχασε 93.000 που αντιστοιχούν στο 30% της δύναμης των ΑΝΕΛ.

Αμφότεροι, όμως, θεωρούνται νικητές των εκλογών και δεν πρόκειται να λογοδοτήσουν σε κανέναν για τις απώλειες. Το αντίθετο συμβαίνει στη ΝΔ, όπου ασκείται έντονη κριτική στον Μεϊμαράκη για τη μείωση κατά 200.000 των πολιτών που ψήφισαν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Είναι ο λόγος για την επίσπευση των διαδικασιών για την ανάδειξη νέας ηγεσίας. Αναταράξεις προκαλεί και στο Ποτάμι η απώλεια 150.000 ψήφων σε σχέση με τον Ιανουάριο.
Το φτύσιμο των πολιτικών πάντως δεν έχει σχέση μόνο με το ρεκόρ αποχής από τις κάλπες.

Οι πολίτες στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν ενδιαφέρθηκαν ούτε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας να μάθουν. Το Σταρ που βγήκε πρώτο σε τηλεθέαση το παρακολούθησαν μόλις 590.000 θεατές και το αμέσως επόμενο κανάλι που ήταν ο Άλφα 540.000. Οι τηλεθεατές όλων των τηλεοπτικών σταθμών δεν ξεπέρασαν τα δύο εκατομμύρια.

Διαβάστε ακόμα:

Νίκη και κατά του Τύπου ο θρίαμβος Τσίπρα