ΔΕΝ ΠΑΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕ ΠΑΙΚΤΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ

 

Είσαι οπαδός και είναι επόμενο να ασχολείσαι με την ομαδάρα σου. Να θέλεις το καλό της. Να περιμένεις την πρόοδό της. Έχει και κάποιο άλλο νόημα, ίσως πιο ουσιαστικό, το να βιώνεις τη σχέση σου με την ομαδάρα σου. Τι θέλω να πω.

Δεν περπατάει η ομάδα και σαν οπαδός ψάχνεσαι. Φταίει ο προπονητής. Οι παίκτες. Ο πρόεδρος. Η διαιτησία. Κάτι φταίει.

Οπωσδήποτε κάτι φταίει. Και το πρώτο που λες είναι ότι μ' αυτούς τους παίκτες που έχουμε δεν πάει παραπέρα η ομάδα. Σωστό. Όταν ο αντίπαλος έχει καλύτερους παίκτες είναι κομματάκι δύσκολο να μη βλέπουμε την πλάτη του.

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ, ο γνωστός μουσικός Διονύσης Τσακνής παίρνει μικτά 2.850 ευρώ. Αυτά είναι κάθε μήνα όλα τα λεφτά του. Κανένα έξτρα για τούτο και το άλλο. Ούτε ευρώ επιπλέον για συμμετοχή στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. κι άλλα κωλομπαρίστικα που έπαιζαν στο παρελθόν για να διπλασιάζεται και να τριπλασιάζεται ο βασικός και πανάκριβος μισθός των προηγούμενων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, ο Λάμπης Ταγματάρχης, δηλαδή το αληθινό αφεντικό του μαγαζιού, ο στην πραγματικότητα κουμανταδόρος του μαγαζιού, παίρνει κάθε μήνα 4.275 ευρώ, κι όλα μέσα σ' αυτό το νούμερο.

Και κάποιος μαλάκας θα πει «Μπράβο στον σύριζα!». Εγώ που δεν είμαι μαλάκας θα πω ότι παίκτες που πεινάνε δεν θα πάρουν ποτέ πρωτάθλημα. Δεν γίνεται αυτό, ποτέ!

Όσο άξιοι και έντιμοι είναι οι πρόεδρος, διευθύνων και οι άλλοι στο Δ.Σ. της ΕΡΤ που θα παίρνουν από 1.100 ευρώ, δουλειά δεν θα κάνουν. Με τίποτα. Και ποια είναι η δουλειά, για να ξέρουμε τι λέμε.

Πρώτον και βασικώτερο η ΕΡΤ να κάνει πρωταθλητισμό. Να ζει μόνη της, όχι από το δημόσιο ταμείο. Που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να παίξει με τους νόμους της αγοράς.

Πώς, όμως, να γίνει αυτό όταν υπάρχουν μισθοί πείνας; Αμοιβές που δεν αποτελούν κίνητρο στους εντεταλμένους να παράξουν φράγκα. Δεν κατάλαβα. Με τις προσωπικές ενέργειες π.χ. κάποιου η ΕΡΤ θα έχει έσοδα άλφα και αυτός ο κάποιος θα... κερδίζει το δημοσιουπαλληλικό του μισθό;

Ανεξάρτητη ΕΡΤ δεν σημαίνει να λειτουργεί η ανεξάρτητη... δημοσιογραφία, αλλά να μην εξαρτάται το μαγαζί οικονομικά από κρατική στήριξη, από κρατική διαφήμιση.

Τελικά, εγώ ο φορολογούμενος δεν κερδίζω κάτι επειδή η κυβέρνηση περιόρισε τους μισθούς των διοικητικών. Θα κερδίσω μόνον αν δεν με επιβαρύνει οικονομικά η ΕΡΤ και το κάθε κρατικό και παρακρατικό μαγαζί.

Διαβάστε ακόμα:

Παγκόσμιος Ελληνας δημοσιογράφος