ΝΑ ΞΕΒΡΑΚΩΘΟΥΝ... ΝΤΥΜΕΝΟΙ ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ

 

Μια κοινωνία μετριέται σε σοβαρότητα από το πόσο σημαντικοί είναι οι διάσημοί της. Όταν μια κοινωνία ασχολείται με τον κύριο τίποτα, όταν μια κοινωνία δίνει γήπεδο στον σαχλαμάρα, τότε είναι κοινωνία για φτύσιμο. Περί τίνος πρόκειται;

Ένα περιοδικό, Down Town στο όνομα, ασφαλώς για λόγους προβολής του, κι αυτό είναι θεμιτό, οργάνωσε την εξής πρωτοβουλία. Μια... εκστρατεία για το Aids και γι' αυτό το σκοπό 60 Έλληνες, επώνυμοι λέει, διάσημοι λέει, φωτογραφήθηκαν γυμνοί. Μαϊμού δουλειά.

Πρώτον, δεν υπάρχει κανένας και καμμία με σώμα γυμνό. Τα ευαίσθητα, τα απόκρυφα σημεία του σώματος δεν φαίνονται, ούτε καν μια ρώγα γυναικείου στήθους.

Δεύτερον, ποιοι είναι οι... διάσημοι, ποιες είναι οι προσωπικότητες που δέχθηκαν να εκτεθούν φωτογραφικά δείχνοντας την πλάτη τους ή, το μπράτσο τους. Να αναφέρω ονόματα, κάποια απ' αυτά. Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος. Η Αγγελική Ηλιάδη. Η Ραχήλ Μαρκή. Η Μαρία Κορινθίου. Μιλάμε για πρόσωπα ασήμαντα. Το ότι βγάζουν μεροκάματο στη δουλειά τους δεν τους καθιστά κάτι το εξαιρετικό, ότι εκπροσωπούν κάτι ποιοτικό.

Σίγουρα ο τίποτας όταν είναι... διάσημος εκπροσωπεί την κοινωνία του. Την κοινωνία μας. Αυτό είναι το λυπηρό. Και η μαϊμού γύμνια τους στη φωτογράφιση ξεγυμνώνει την κοινωνία μας.

Διαβάστε ακόμα:

Συκοφαντιμένος δικαιώνεται από τον ξεφτυλισμένο