EUROVISION 2016: ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

 

Σάββατο 23 Μαΐου 2015: Ο χαρισματικός Måns Zelmerlöw ερμηνεύει το «Heroes», μαγεύει την Ευρώπη και χαρίζει στη πατρίδα του τη Σουηδία την 6η της νίκη στην ιστορία του θεσμού της Eurovision! Μία νίκη που σε πολλούς άρεσε αλλά από ακόμη περισσότερους χαρακτηρίστηκε άδικη, όχι επειδή δεν ήταν καλό το κομμάτι ή ο ίδιος ο Måns αλλά επειδή θεωρούσαν την Ιταλία με το οπερατικό «Grande Amore» ως σίγουρο βραβείο!

Όπως και να έχει, η Σουηδία αναλαμβάνει για το 2016 τη φιλοξενία του διαγωνισμού, γεγονός που χαροποιεί τους φίλους της Eurovision καθώς οι Σουηδοί ξέρουν από τηλεόραση και σκηνοθεσία όσο λίγοι στην Ευρώπη (ίσως είναι και οι καλύτεροι) οπότε και αναμένουμε ένα υπέροχο διαγωνισμό τηλεοπτικά (άλλωστε είναι γνωστό πως πλέον ο διαγωνισμός της Eurovision είναι περισσότερο τηλεοπτική υπόθεση).

Συνολικά λαμβάνουν μέρος 43 χώρες με τις Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κροατία, Βουλγαρία και Ουκρανία να επιστρέφουν έπειτα από απουσίες ενώ η Αυστραλία που πέρυσι συμμετείχε τιμητικά για την 60η επέτειο του διαγωνισμού, αποφασίστηκε να συμμετέχει οριστικά πλέον αλλά να περνάει κανονικά από τις διαδικασίες των Ημιτελικών και όχι να συμμετέχει απευθείας στον μεγάλο τελικό, όπως έγινε πέρυσι. Από τη λίστα των περσινών χωρών βλέπουμε φέτος να απουσιάζει μόνο η Πορτογαλία, κυρίως λόγω οικονομικών προβλημάτων ενώ Ελλάδα και Κύπρος που κάθε χρόνο φημολογούνται ότι θα αποχωρίσουν για τους ίδιους λόγους, συμμετέχουν κανονικά και με το νόμο!

Διαβάστε τη συνέχεια και όλες τις λεπτομέρειες στο nikosonline.gr