ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΤΟ GAME OF THRONES;
Το κορίτσι με το όνομα Άρια γίνεται δολοφόνος στα 10 της χρόνια. Κανένα συνειδησιακό πρόβλημα, καμμία αγωνία να πάει να ξομολογηθεί. Στη συνέχεια του σήριαλ η Άρια θα συνεχίσει τους φόνους στο σήριαλ με την παγκόσμια επιτυχία, το Game of Thrones.
Βία και σεξ. Τα δύο συστατικά στην κατάλληλη αναλογία και στο πιασάρικο λανσάρισμα που εγγυώνται την βέβαιη επιτυχία. Βία και σεξ, όσο γίνεται ωμά, με κάθε μορφή. Χωρίς βία σοκαριστική, απρόβλεπτη, και χωρίς σεξ όλο και περισσότερο... εφευρετικό, το show, το κάθε show δεν έχει τύχη.
Η Σάνσα, άλλο κορίτσι της σειράς, είναι 11 χρονών όταν αρραβωνιάζεται έναν 12χρονο και ο σεναριογράφος την υποχρεώνει να παρακολουθήσει τον απαγχονισμό του πατέρα της. Όταν έφθασε στα 14 η Σάνσα αλλάζει ένα ερωτικό φιλί με 30χρονο και στα 16 ήταν ήδη ώριμη για να βιαστεί από άλλον άνδρα.
Είναι καλό, είναι κακό να βλέπει κάποιος τέτοιες, ας τις πούμε, ακρότητες, υπερβολές. Η τηλεόραση είναι σπιτικό μέσο, όμως δεν προσφέρονται για παιδιά ανήλικα τέτοια προγράμματα, όπως αυτό του Game of Thrones. Λοιπόν; Είναι χρήσιμο, είναι βλαπτικό να παρακολουθεί ένας ενήλικας, μεσήλικας, άνδρας, γυναίκα, τόσο τολμηρές στη θεματολογία τους ιστορίες;
Η Νταβέρις είναι 13 χρονών όταν της κάνει έρωτα ο 22χρονος αδελφός της και την υποχρεώνουν να παντρευτεί κάποιον. Λοιπόν; Θαρρώ ότι τέτοια σήριαλ έτσι κι αλλοιώς σε κάποιο βαθμό επηρεάζουν και τους ενήλικες. Τους κάνουν πιο «φυσικούς», ανεκτικούς στην αγριότητα την ανθρώπινη. Ότι έτσι είναι η ζωή, ότι έτσι ήταν πάντα, ότι ο άνθρωπος είναι στην πραγματικότητα ένα αγρίμι. Και τον σημερινό άνθρωπο που δεν συνηθίζει, δεν έχει ανάγκη να συμπεριφέρεται όπως οι μυθιστορηματικοί ήρωες του σήριαλ, από μια άποψη τον προετοιμάζει, του υπενθυμίζει σε κάποιες γωνιές του εγκεφάλου του, ποιο τέρας είναι το δίποδο, ώστε να λειτουργεί προληπτικά σ' ό,τι πιθανόν του προκύψει.
Διαβάστε ακόμα: