ΔΩΣΕ ΚΑΙ ΜΕΝΑ, ΜΠΑΡΜΠΑ!

 

Ποιός κοροϊδεύει ποιόν. Εδώ σε θέλω. Ασφαλώς και πρόκειται για κοροϊδία όταν οι εφημερίδες, αυτά τα χρωματιστά χαρτιά που πωλούνται, συνεχίζουν να λειτουργούν την...παράδοση του καλοκαιριού, προσπαθώντας να εντυπωσιάσουν με ονόματα μεταγραφών που δεν θα γίνουν ποτέ. Και επιμένουν για λίγες ημέρες σε κάποιους άγνωστους ποδοσφαιριστές οι οποίοι εμφανίζονται ως φιρμάρες, ικανοί από μόνοι τους να δώσουν λύσεις, να πάρουν πρωταθλήματα, νίκες ευρωπαϊκές.

Ποιος δουλεύει ποιον. Οι φουκαριάρικες εφημερίδες που δυστυχούν σε πτωχές κυκλοφορίες, οι όσοι αναγνώστες τους έχουν απομείνει. Ποιός; Ποιός ποιόν δουλεύει. Μήπως οι πρόεδροι των ΠΑΕ κάνουν παιχνίδι, να δείξουν στην αξιότιμον πελατεία ότι βρίσκονται σε κατάσταση οργίου στην εξεύρεση των πιο ξεχωριστών και πιο... ακριβών μεταγραφών.

Ποιός δουλεύει ποιόν; Βεβαίως δούλεμα είναι όταν από τους 20 που «ήρθαν», που έρχονται, που θα έρθουν, τελικά μονάχα ο ένας συμφώνησε με την ομαδάρα. Δεν είναι δυνατόν να παίζει το απρόοπτο, το απρόβλεπτο και να χαλάνε οι 19 στις 20, οι 29 στις 30 μεταγραφές που είχαν γίνει πρωτοσέλιδα για μια εβδομάδα, για δέκα ημέρες συνεχώς.

Κάποιο λόγο εξυπηρετεί, κάποια ανάγκη βολεύει αυτό το μόνιμο σκηνικό, σε κάθε μεταγραφική περίοδο. Δεν είναι τυχαίο. Λοιπόν; Ποιός κοροϊδεύει ποιόν; Μήπως αυτή η πρωτοσέλιδη μεταγραφική λιτανεία γίνεται για πάρτη κάποιας συγκεκριμένης μερίδας οπαδών. Που περισσότερο από άλλους είναι εθισμένοι στο αλκοολίκι των... ονομάτων, των νέων μεταγραφών.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Λαζόπουλος είναι Λάκης, όχι Αλέξης Τσίπρας