ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΠΑΤΕΩΝΑ

 

Έχεις απέναντί σου έναν τύπο που είναι για κλωτσές. Βαρειά κουλτούρα επάνω του, μιλάμε για πολύ βαρειά μαλακία ότι κουβαλάει ο άνθρωπος, και οι άλλοι τον παίρνουν στα σοβαρά. Ποιος, ρωτάω, είναι της πλάκας; Όχι, βέβαια, ο βουλευτής του σύριζα σύντροφος Γιώργος Κυρίτσης, ο οποίος δεν έχει επαφή και με τον εαυτό του και με το περιβάλλον, αλλά εκείνοι που... προσπαθούν να κάνουν «διάλογο» μαζί του. Που τον «ανακρίνουν» δημοσιογραφικά.

Ρεσιτάλ γελοιότητος το δίδυμο Λυριτζής-Οικονόμου του σκάι, συν δύο άλλοι στο πάνελ της εκπομπής τους, με φιλοξενούμενο αυτόν τον «συνάδελφό» τους δημοσιογράφο Γιώργο Κυρίτση. Τι, δηλαδή, περίμεναν οι Λυριτζής-Οικονόμου να τους πει ο... Κυρίτσης, η απόλυτη ξευτύλα και της πλέον στοιχειώδους πολιτικής τοποθέτησης.

Ο σύριζα είναι κόμμα της διαμαρτυρίας. Γνωστό. Και σήμερα θεωρεί ότι είναι εχθροί της Ελλάδος όσοι ζητάνε να παραιτηθεί η κυβέρνηση. Τι να συζητήσουμε, τι να μας πει το κάθε νούμερο Κυρίτσης. Ποιο, δηλαδή, είναι το νόημα αν ο εν λόγω Κυρίτσης πει, που το λέει, ότι είμαι υπέρ της αντίθετης πολιτικής στάσης. Υπέρ των αντικυβερνητικών εκδηλώσεων. Όπως αν πει, που το λέει κι αυτό, είναι άξιοι καταδίκης όσοι...ζητάνε να φύγουμε από την κυβέρνηση.

Η ίδια η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε, ό,τι βαρύτερο, ό,τι πιο αντεθνικό, γι' αυτούς του κινήματος «Παραιτηθείτε». Και ο Κυρίτσης λέει, τι άλλο να πει ο χάλιας, πως αυτά που είπε η Γεροβασίλη είναι... υπερβολές.

Οι παρουσιαστές τι βιόλα βαράνε, όταν τα πράγματα μιλάνε μόνα τους. Τα στελέχη του Σύριζα ήταν στο κίνημα «Δεν πληρώνω». Σήμερα ούτε ένας συριζαίος δεν λέει «Δεν πληρώνω». Μαγκιά. Χθες είμαστε εκτός μάσας, σήμερα είμαστε εξουσία. Και οι άλλοι περιμένουν πως θα... σχολιάσει τις... πολιτικές θέσεις του Σύριζα, του χθες και του σήμερα, ο κάθε Κυρίτσης. Ο οποίος πολύ σωστά, ως γνήσιος πολιτικός απατεών, λέει ότι είμαστε ίδιοι, συνεπείς στις... αρχές μας.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Λαζόπουλος είναι Λάκης, όχι Αλέξης Τσίπρας