Η ΤΖΑΚΙ ΕΓΙΝΕ ΤΑΙΝΙΑ

 

Μπορεί να μοιάζει σαν μια τόσο μπανάλ ιστορία, αλλά όπως φαίνεται έγινε μια εξαιρετική ταινία. Έχουμε δει δεκάδες- για να μην πω εκατοντάδες ταινίες, μικρού μήκους, μεγάλου μήκους, ντοκιμαντέρ, τηλεοπτικές σειρές και ότι άλλο βάλει ο νους του ανθρώπου, που πια η ιστορία αυτή μοιάζει ξεπερασμένη και μπανάλ. Κι’ όμως διαβάζω ότι όλοι γράφουν εξαιρετικές κριτικές και σχόλια.

Το να ασχοληθεί κανείς για μια ακόμη φορά με την ζωή αυτής της γυναίκας, αυτής της αινιγματικής και πολυφωτογραφημένης προσωπικότητας, μοιάζει βαρετό. Ή για να το πω πιο κατανοητά, αν ζούσε η Τζάκι Κένεντι, μάλλον δεν θα ενέκρινε τέτοιου τύπου βιογραφική ταινία. Όχι γιατί βγάζει στη φόρα απόρρητες συνομιλίες ή απαγορευμένα μυστικά, αλλά γιατί γκρεμίζει το τείχος μιας ντελικάτης ιδιωτικής στιγμής και ξεγυμνώνει μια γυναίκα που υπερασπίστηκε σφοδρά τα κίνητρα πίσω από τις επιλογές της, προβάλλοντας μια εικόνα υψίστης τελειότητας.

Η επιλογή όμως του Darren Aronofsky (που εδώ είναι ο παραγωγός του φιλμ), να αναθέσει στον Χιλιανό ταλαντούχο σκηνοθέτη Pablo Larraín να αναλάβει το Jackie ήταν πανέξυπνη. Ένας «ξένος», μοντέρνος σκηνοθέτης, που δεν του πολύ αρέσουν οι βιογραφικές ταινίες, πίστεψε ότι ήταν ο πιο κατάλληλος. Και δεν έπεσε έξω. Κι’ απ’ την άλλη, η πρόταση του για να αναλάβει η NataliePortman το ρόλο της Jacqueline “Jackie” Kennedy, ήταν ευφυής. Είχαν δουλέψει μαζί στο BlackShawn (όπου απέσπασε και το Oscar Α΄ γυναικείου ρόλου), και ήξερε τις δυνατότητες της. Και ηPortman λένε οι κριτικοί ότι εδώ είναι καλύτερη ακόμη κι απ’ όσο ήταν στον Μαύρο Κύκνο.

Διαβάστε τη συνέχεια και δείτε το trailer που μόλις κυκλοφόρησε στο nikosonline.gr