ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ

 

Δύο εβδομάδες πριν φύγει το 2016 ο πασίγνωστος Μικ Τζάγκερ έγινε πατέρας για όγδοη φορά. Να σου πω τι σκέπτομαι, και με το φόβο ότι θα παρεξηγηθώ. Όταν ένας άνδρας στα 74, όπως ο γερόλυκος των Rolling Stones, κάνει παιδί, αυτό σημαίνει ότι δεν ξέρει γιατί γίνεται πατέρας. Όχι ο Τζάγκερ, ο κάθε άνδρας.

Γιατί να ξέρει, συνειδητά, όταν κάνει παιδί ο 25αρης και ο 35αρης, όταν αυτό δεν το ξέρει ούτε ο 65αρης και ο 75αρης. Γιατί να μην παίζει μία άγνωστη στην πραγματικότητα επιθυμία, μία ανεξερεύνητη ανάγκη που ο άνθρωπος τεκνοποιεί.

Άσε το τι λέει ο καθένας, κάνω παιδί διότι θέλω απόγονο, διότι αγαπώ τα παιδιά, διότι θα ολοκληρώσει τον έρωτα μου με την γυναίκα. Λόγια με ειλικρίνεια, όχι και συνείδηση αλήθειας. Μήπως τίποτα απ’ όλα αυτά δεν ισχύει και ο άνθρωπος κάνει παιδιά από μία δύναμη υπεράνω από τον ίδιον.

Επτά παιδιά είχε ο Μικ Τζάγκερ, πέντε εγγόνια κι ένα δισέγγονο. Και έκανε ακόμα ένα παιδί με μια 29χρονη χορεύτρια. Γιατί; Αφού δεν θα ασχοληθεί με το... μωρό, όπως δεν είχε ενδιαφέρον με τα προηγούμενα μωρά του, ούτε κι όταν μεγάλωσαν, ουσιαστικά χωρίς πατέρα.

Μετά από 27 χρόνια γάμου, κι αφού έκανε 7 παιδιά κι ένα εγγόνι, ο 61χρονος χολυγουντιανός ηθοποιός Μελ Γκίμπσον συνέχισε το... σπόρ. Χώρισε την γυναίκα της ζωής του, έκανε ένα ακόμα παιδί με μια πιτσιρίκα Ρωσίδα και σήμερα αναμένει το ένατο(!) παιδί του με μια 26χρονη ηθοποιό.

Το τελευταίο που θα πεις είναι ότι κάνουν, ότι κάνουμε παιδιά επειδή είναι... θέλημα Θεού. Να μη στερέψει η ανθρωπότητα. Να γεννιώνται παιδιά, όπως γεννιώνται ποντίκια, φίδια, ψάρια, πουλιά, μαϊμούδες, γατιά, σκυλιά.

Διαβάστε ακόμα:

Ποιος είναι αυτός ο Νταίηβιντ Μπόουη