Ο ΡΟΜΠΕΡΤ ΝΤΕ ΝΙΡΟ Η Ο ΤΡΑΜΠ Ο ΠΙΟ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ

 

Τεράστιος ηθοποιός ο Ρόμπερτ ντε Νίρο. Είμαι θαυμαστής του. Όχι ακριβώς. Θαυμάζω το ταλέντο του ως ηθοποιός, όχι τον ίδιον σαν άτομο. Θαυμαστής της καλλιτεχνικής αξίας του είμαι, όχι οπαδός τυφλός. Άνθρωποι είναι και οι σταρ και κάνουν λάθη, εύκολα ξεφτυλίζουν τον εαυτό τους. Αυτοδιασύρονται. Όπως ο Ρόμπερτ ντε Νίρο.

Σπουδαίες ερμηνείες έχει να μας παρουσιάσει στα πρώτα χρόνια της καριέρας του ο άνθρωπος. Στη συνέχεια δεν επέδειξε κανένα σεβασμό στη κλάση του. Το ‘ριξε στις αρπακτές. Ένας γίγας του αμερικάνικου σινεμά επαναλάμβανε τον εαυτό του, σχεδόν τον σάρκαζε. Και έπαιζε σε ταινίες ακόμα και δεύτερο και τρίτο ρόλο.

Δικαίωμά του θα μου πεις. Έλα, όμως, που ο Ρόμπερτ ντε Νίρο, σκέτο ρεμάλι αν ψάξεις την προσωπική του ζωή, το παίζει φόρα παρτίδα αντί-Τραμπ. Φοβερά πράγματα. Ένας ηθοποιός μοναδικός χωρίς να έχει ανάγκη, τόσο εύκολα ρίχνει το ταλέντο του στα σκουπίδια. Και στις προσωπικές του επαφές ένα σκέτο κάθαρμα να το παίζει... πολιτικοποιημένος κόντρα σ' αυτήν την κόμικ φιγούρα του Τραμπ.

Μου την δίνει να λένε τα χειρώτερα για τον εκλεγμένο πολιτικό, και από την άλλη να αφήνουν στην άκρη όλους εκείνους που τον ψήφισαν. Είσαι, ρε, με την δημοκρατία ή όχι; Αν είσαι, τότε οφείλεις να σέβεσαι την απόφαση της πλειοψηφίας. Κράτα την διαφωνία σου, την απόσταση από το αποτέλεσμα των εκλογών χωρίς να βρίζεις τον νικητή της κάλπης. Δέχομαι την «κριτική» σε βάρος του εκλεγμένου από αντιδημοκράτες. Αυτούς που θεωρούν ότι ο κόσμος είναι μαλάκας, δεν ξέρει τι ψηφίζει.

Διαβάστε ακόμα:

Σεξουαλικά άρρωστος ο Τζωρτζ Μάικλ