ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ, ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΟΥΣ

 

«Η ΕΡΤ είναι τραγική. Είναι τριτοκοσμική». Το είπε ο σύντροφος Νίκος Ξυδάκης, για δεκαετίες δημοσιογράφος, της δουλειάς δηλαδή. Και το είπε ξεκάθαρα και κατηγορηματικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Σύριζα, μάλιστα σε δημόσια και επίσημη εκδήλωση, σε φόρουμ που διοργανώθηκε στους Δελφούς.

Ποιά ήταν η συνέχεια; Ο ορισμός του καραγκιόζη. Ο ίδιος ο σύντροφός Νίκος Ξυδάκης, πρώην υπουργός πολιτισμού και εξωτερικών, την έκανε επιτόπου γυριστή.

Με ποιούς έχουμε μπλέξει, ρε! Φοβερά πράγματα. Απίθανα. Συγχωρείται ο καραγκιοζισμός και ο χατζηαβατισμός, όμως εκείνος των χαμηλών τόνων. Των ελαφρών βαρών. Όχι κι αυτός ο βαρβάτος, ο καραμπινάτος καραγκιοζισμός. Να λες, να ξελές.

«Υπερβολικός ο χαρακτηρισμός που έκανα για την κρατική τηλεόραση. Ακραίος». Είπε ο ίδιος ο Ξυδάκης την επομένη κιόλας σε τραπέζι της ΕΡΤ. Ο καραγκιοζισμός δεν σταματάει εδώ.

Ο καλλιτέχνης Διονύσης Τσακνής, πρόεδρος της ΕΡΤ, ξεπέρασε σε καραγκιοζισμό τον προϊστάμενο του Νίκο Ξυδάκη: «Φταίς και εσύ, σύντροφε Ξυδάκη, για την κατρακύλα της κρατικής τηλεόρασης επί Σύριζα, διότι για 9 μήνες, ως υπουργός πολιτισμού, ήσουν συναρμόδιος κυβερνητικός υπεύθυνος της ΕΡΤ». Είπε ο τραγουδοποιός Τσακνής

Είπαμε καραγκιόζηδες της εξουσίας, όμως όχι μέχρι σε τέτοιο βαθμό. Τι μ’ ενδιαφέρει, ρε, εμένα τον πολίτη, τον φορολογούμενο, αν φταίει ο Ξυδάκης για το τριτοκοσμικό επίπεδο της κρατικής, της συριζαίικης τηλεόρασης. Να, όμως, ποιό είναι και το επίπεδο της συντροφικής αντιπαράθεσης.