ΝΕΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΤΑ ΜΑΝΤΑΛΑΚΙΑ

 

Περίεργο. Ο κόσμος σταμάτησε να τρώει σουβλάκια και ανοίγουν κι άλλα σουβλατζήδικα. Κάτι σημαίνει αυτό. Οι άνδρες σταμάτησαν να φοράνε γραβάτες, λέμε άλλο σενάριο, και ξεφυτρώνουν σε κάθε γειτονιά γραβατατζήδικα. Περίεργο, όμως όχι και ανεξήγητο. Κάποιος λόγος υπάρχει.

Από την μεθεπόμενη Κυριακή, νέα εφημερίδα στα περίπτερα. Όχι κυριακάτικη, καθημερινή. Μ’ έναν τίτλο υψηλής αναγνωρισιμότητας, όμως... προχουντικά. Η «Ελευθερία», του κεντρώου χώρου. Η νέα πολιτική εφημερίδα λέγεται «Ελευθερία του τύπου» και θα είναι... φιλομαρινακική. Του εκδοτικού συγκροτήματος Παραπολιτικά που όπως... λέγεται και... δεν ισχύει(;) είναι και συμφερόντων του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ολυμπιακού.

Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί ένας επιχειρηματίας να κρύβεται, αν κρύβεται, ως ιδιοκτήτης ή συνιδιοκτήτης μέσου. Όπως ένας εκδότης μέσου να μη θέλει να γίνεται γνωστή η οικονομική σχέση με επιχειρηματία, αν βέβαια υφίσταται αυτή.

Επί του θέματος. Κάθε μέρα. κάθε εβδομάδα, κάθε μήνα οι πώλησεις των εφημερίδων τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν πτώση. Σταθερή πτώση. Όλες. Χωρις εξαίρεση. Πώς, λοιπόν, εξηγείται να βγάζουν καινούργιες. Μόλις προ δεκαήμερου νέα καθημερινή εφημερίδα ο Χατζηνικολάου, σε λίγες μέρες εκτός από την «Ελευθερία» θα κυκλοφορεί μια Κυριακάτικη με εκδότη τον Κώστα Χαρδαβέλα.

Σα να γίνεται κάποιος υπόγειος πόλεμος, μια νέα τάξη πραγμάτων να στήνεται, και κάποιοι θέλουν να προλάβουν να πιάσουν πόστο, ταμπούρι. Λες; Από την άλλη, να το πούμε κι αυτό, καθημερινή πολιτική εφημερίδα ετοιμάζει και το αντισυριζαίικο μπλοκ, όχι της επιρροής Μητσοτάκη,που με θέσεις καθαρές δεξιές θα αντιπολιτεύεται και από... αριστερά την μαϊμού αριστερή κυβέρνηση, ποντάροντας σε δυνατές υπογραφές αριστερής κοπής.

 

Διαβάστε ακόμα:

ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΚΑΡΒΕΛΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ... ΛΕΖΑΝΤΑ