ΓΙΑΤΙ «ΦΟΥΣΚΩΝΟΥΝ» ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

 

Η εφημερίδα πουλάει π.χ.δέκα χιλιάδες φύλλα την ημέρα. Γιατί να μην έχω «πρόσωπο», σκέπτεται ο εκδότης, εφημερίδας των15.000; Βάζω καπέλο στην κυκλοφορία μου. Πώς γίνεται αυτό; Γίνεται. Και συνηθίζεται. Με διάφορα κόλπα.

«Μεταφέρουν» πωλήσεις από την επαρχία στο δελτίο των Αθηνών. Αγοράζουν οι ίδιοι την εφημερίδα με κόστος το ποσοστό του πρακτορείου διανομής.

Αυτά συνέβαιναν την εποχή που στην αγορά υπήρχε διαφήμιση. Άρα, το κόστος του ποσοστού του πρακτορείου διανομής τύπου, λόγω των μαϊμού πωλήσεων καλυπτόταν με το παραπάνω από το έσοδα διαφήμισης που εξασφάλιζε το μέσο, χρήματα που δεν «δικαιούταν» λόγω χαμηλής κυκλοφορίας.

Και σήμερα οι υποψίες αλλά και οι στα ίσα κατηγορίες για φούσκωμα στα νούμερα πωλήσεων των εφημερίδων έχουν γίνει... καθημερινότητα. Και επειδή εσχάτως έχουν βγει καινούργιες εφημερίδες, όλες με χαμηλές κυκλοφορίες, ο ένας λέει ότι η πραγματική κυκλοφορία του άλλου είναι ακόμα πιο... χαμηλή.

Δανείζομαι από μηντιακό site enimerosi24 το «ρεπορτάζ».

- Κυριακάτικο φύλλο που δηλώνει 40.000 πουλάει 28.000
- Καθημερινό φύλλο που δηλώνει 6.500 πουλάει 2.500
- Καθημερινό φύλλο που δηλώνει 4.500 πουλάει 2.500
- Κυριακάτικο φύλλο που δηλώνει 30.000 πουλάει 16.000

Υπάρχει και η κατηγορία που κυριακάτικη εφημερίδα δηλώνει πάντα δήθεν 2 με 3 χιλιάδες λιγότερα φύλλα από τον άμεσο ανταγωνιστή του που κινείται μεταξύ 15 και 20 χιλιάδων!


Διαβάστε ακόμα:

ΣΑΒΟΥΡΟΓΚΛΑΜΗΣ Ο ''ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ''