ΞΕΦΥΤΡΩΝΟΥΝ ΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΝΕΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

 

Από την Ιόλη Πιερίδη

Η Wall Street Journal, που αποτελεί μέρος του ομίλου News Corp. του Rupert Murdoch, προχωρά σε διακοπή των έντυπων εκδόσεων σε Ευρώπη και Ασία, σαν αποτέλεσμα της διαφημιστικής συρρίκνωσης_διαβάζουμε στο advertising.gr

Στη διάρκεια του προηγούμενου έτους, η WSJ προχώρησε στην εφαρμογή του τριετούς πλάνου “WSJ 2020”, το οποίο είχε σαν στόχο να προσαρμόσει τις εκδόσεις με τους καταναλωτές που αρέσκονται να παρακολουθούν την επικαιρότητα μέσα από τις mobile συσκευές τους.

Μέρος αυτού του πλάνου προέβλεπε μείωση προσωπικού και περιορισμό τμημάτων των έντυπων εκδόσεων. Στο πλαίσιο που κινούνται κι άλλες μεγάλες εφημερίδες ανά τον κόσμο, η Journal προσπαθεί να προσελκύσει περισσότερους online συνδρομητές για να καλύψει τη σταθερή πτώση που σημειώνει η έντυπη διαφήμιση.
Κι ενώ η έντυπη έκδοση της Wall κατεβάζει ρολά, στην χρεοκοπημένη Κολομβία της Ευρώπης οι νέες έντυπες εφημερίδες ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια στο ημίφως κάθε είδους λαθρεμπορίου - του εμπορίου ναρκωτικών συμπεριλαμβανομένου -και χάρη σε ένα νταλαβέρι των εκδοτών τους με τα παραδοσιακά media shops της χρεοκοπημένης οικονομίας μας_ τα οποία σε πολλές περιπτώσεις σε βάρος των πελατών τους εξακολουθούν να τροφοδοτούν με διαφημιστικό χρήμα τις φρέσκιες εκδιδόμενες.

ΠΗΓΗ kourdistoportokali