FBI ΚΑΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ

 

Μετά το συλλαλητήριο για την Μακεδονία και στην Αθήνα, εξαφανίστηκε το «σκοπιανό» ζήτημα από τα μήντια. Ούτε αράδα. Και επιτόπου ξεκίνησε να παίζει το σκάνταλο Novartis. Πήρες χαμπάρι; Κάτι περισσότερο ήξεραν οι γάτοι του ΠΑΟΣΚ επί Ανδρέα Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη, όταν το Νο1 που τους απασχολούσε ήταν ο έλεγχος των ΜΜΕ. «Πώς είμαστε με τούτον και τον άλλον καναλάρχη και εκδοτάρχη» η πρώτη ερώτηση στον «καφέ» με το επιτελείο του από τον Ανδρέα. Πήρες χαμπάρι;

Ο εξουσιαστής μαθαίνει από την πρώτη δημοτικού στη σχολή του κόμματος ότι τον τόνο στην επικαιρότητα τον δίνουν τα κανάλια και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στα μανταλάκια των περιπτέρων αλλά και στις οθόνες των τηλεοράσεων της διαπλοκής.

Βγαίνουν, λοιπόν, οι αποκαλύψεις για τις αρπαχτές των πολιτικών, τις μίζες και από τα φάρμακα. Όχι, δηλαδή, να κονομάνε μόνον υπουργοί άμυνας και δημοσίων έργων. Άδικο αυτό. Ποιες αποκαλύψεις, για να μη ξεφεύγουμε από το θέμα; Καμία φυλλάδα, κανένα site, κανένας δημοσιογράφος δεν ξεσκέπασε κάτι. Την δουλειά όλη την σέρβιρε έτοιμη στο πιάτο το FBI. Οι μυστικές υπηρεσίες στη συνέχεια αποφασίζουν ποια μέσα θα παίξουν τούτο και το άλλο. Άρα;

Ακόμα και φυλλάδα με τη μικρότερη κυκλοφορία έχει δύναμη. Κάνει παιχνίδι. Στο όνομα της δημοσιογραφίας, βέβαια. Της ενημέρωσης του λαού. Και δεν κονομάει ούτε… φράγκο τσακιστό όταν ξεφωνίζει σκάνδαλο που βγαίνει στον αέρα για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένη πολιτική στόχευση.

Τελικά. Τα σκάνδαλα είναι απαραίτητα! Διευκολύνουν την παρέμβαση της πλανηταρχίας στα εσωτερικά μιας μικρής χώρας. Κι όταν συμβεί αυτό, όταν κάτσει η τράπουλα όπως σχεδιάζουν, τότε γλυτώνουν οι ένοχοι των σκανδάλων, οι οποίοι δεν καταλήγουν φυλακή, απλά τους κόβονται πολιτικά τα πόδια τους.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΠΟ ΤΟ Γ' ΡΑΙΧ ΕΩΣ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ