ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΑΙΝΑ

 

Μέχρι πριν λίγα χρόνια η λέξη «Ρώυτερ» ήταν πασίγνωστη και πολυχρησιμοποιημένη από τους δημοσιογράφους, κι όχι μόνο. Ρώυτερ, παγκόσμιας αναγνώρισης διεθνές πρακτορείο ειδήσεων. Από το όνομα του ιδρυτή του, Πάουλ Ρώυτερ. Γερμανοεβραίου δημοσιογράφου, ανθρώπου ανήσυχου στο κυνήγι της είδησης, όχι απλά στο όνομα της ενημέρωσης του κόσμου, αλλά για την κονόμα, ρε, γαμώτο.

Δεν έχει λεφτά το κυνήγι της είδησης, χωρίς και το κυνήγι της… ταχύτητας στη μετάδοση της είδησης. Ο Ισραέλ Μπέρε Γιοσαφάτ που μία εβδομάδα πριν παντρευτεί άλλαξε το όνομά του σε Pall Julius Reuter και έγινε χριστιανός, με την ανάπτυξη της τηλεγραφίας στήνει στο Άαχεν το «Ινστιτούτο Οικονομικών Πληροφοριών». Το 1851. Και μεταφέρει μηνύματα χρηματιστηριακού ενδιαφέροντος από Βρυξέλλες στην Γερμανία και από Άαχεν στις Βρυξέλλες. Με περιστέρια!

Πιο γρήγορα ταξίδευαν, τότε, τα ταχυδρομικά περιστέρια από τα τραίνα. Τα νέα, λοιπόν, από το χρηματιστήριο τα έφερναν τα πουλιά στον αέρα, όχι τα βαγώνια στις ράγες.

Ο Ισραέλ γεννήθηκε το 1816 και το 1845 στο Λονδίνο έγινε Πάουλους Τζούλιους. Μετά από τρία χρόνια πήγε στο Παρίσι και εργάστηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Επιστροφή στο Λονδίνο, όπου το 1851 έφτιαξε το «Ρώυτερ», βεντούζα στο χρηματιστήριο της αγγλικής πρωτεύουσας. Πέθανε σα σήμερα 25 Φεβρουαρίου, το 1899. Με τον τίτλο του βαρώνου, που του απένειμε η βασίλισσα της Αγγλίας.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΒΛΕΠΕ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ