ΧΥΔΑΙΟΙ… ,ΑΘΛΙΟΙ… , ΜΕ ΗΔΟΝΗ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ

 

Γιατί δεν πουλάει η αθλητική εφημερίδα. Επειδή δεν απευθύνεται σε πολύ κόσμο. Η πελατεία είναι τα αρωστάκια, οι φανατικοί οπαδοί. Και γιατί η αθλητική, στην πραγματικότητα οπαδική εφημερίδα δεν απευθύνεται σε πολλούς; Επειδή δεν έχει τα φόντα να κάνει πελάτες και αναγνώστες οι οποίοι πέρα από την όποια συλλογική τους προτίμηση, θα αγόραζαν μία φυλλάδα, με σφραγίδα οπαδική κι όχι.

Και, βέβαια, γιατί οι πολλοί, οι μάζες των οπαδών, ναι μεν αγαπούν την ομάδα τους, όμως δεν έχουν χρόνο αλλά και διάθεση να πληρώνουν κάθε μέρα ένα ευρώ, για να πάρουν τη ντόπα τους. Όταν, μάλιστα, το ναρκωτικό είναι φτηνό, πρόστυχο, αηδιαστικό και στο φινάλε προσβλητικό γι’ αυτό που αγαπάνε, εννοώ την ομάδα τους.

Κέρδισε στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός τον Παναθηναϊκό. ''ΣΑΣ ΓΑΜΗΣΑΜΕ'', μόνο αυτό δεν γράψανε πρωτοσέλιδα εφημερίδα του Ολυμπιακού. Η άλλη, του Παναθηναϊκού είχε κύριο τίτλο ΕΥΡΩΛΙΓΔΑ.

Για τις αθλητικές εφημερίδες, δηλαδή για την πελατεία τους, η νίκη δεν είναι μόνον νίκη που τελειώνει στον αγωνιστικό χώρο. Και η ήττα δεν είναι μόνο ήττα. Οι αντικειμενικές αθλητικές εφημερίδες, που κι’ αυτές στην οπαδική μαστούρα απευθύνονται έγραψαν ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ. Κανένα σπίτι δεν κλείνει, ούτε ανοίγει σε καμιά ομάδα επειδή χάνει ή κερδίζει.

Δεν έλειψαν χθες οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι και για την κόντρα ΠΑΟΚ- Ολυμπιακός, σχετικά με την υπόθεση ματαίωσης του αγώνα τους. ΧΥΔΑΙΟΙ γράφει η εφημερίδα του Ολυμπιακού, ΑΘΛΙΟΙ η άλλη του ΠΑΟΚ. Και δεν λείπει ο… ΠΟΛΕΜΟΣ!

Πολεμάνε βρώμικα τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ, τον Παναθηναϊκό. Ρε, τους φουκαράδες! Μία ζωή αδικημένοι, θύματα πολέμων.

Διαβάστε ακόμα:

90 ΧΡΟΝΙΑ OSCAR: Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ!