ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΕΙ Ο ΦΙΛΗΣ;

 

Στην Ελλάδα ο δημόσιος λόγος είναι μια πλάκα. Ο λεγόμενος δημόσιος διάλογος είναι ένα σκέτο καλαμπούρι. Επειδή τόσο εύκολα όποιος τρολάρει, και ανοησίες να αμολάει, έχει εξασφαλισμένη δημοσιότητα. Αυτό είναι το ζητούμενο, άλλωστε. Μόνον αυτό.

Ο κύριος Νίκος Φίλης, πρώην υπουργός παιδείας, είναι παίκτης στα μήντια. Δεν έχει χάσει μπαλιά. Πάντα σκοράρει. Ό,τι πει, θα το δει δημοσιευμένο μετά φωτογραφίας του. Αυτό είναι το ζητούμενο.

Ο Νο1 παίκτης την περίοδο της μεταπολίτευσης είναι ο Θόδωρος Πάγκαλος. Χιλιάδες χιλιόμετρα παρουσίας σε κανάλια, ραδιόφωνα, εφημερίδες. Ακόμα και σήμερα ασκεί το σπορ ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, με αρθρογραφία δημοσιογραφικού χαρακτήρα, μάλιστα. Γράφει τις άποψεις του, κοπανάει όποιον γουστάρει, όμως κάνει και αποκαλύψεις, δίνει ειδήσεις.

Βγήκε η απόφαση του Συμβούλιου της Επικρατείας για το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία και τσούπ έσκασε μύτη πάλι ο Φίλης. «Τι είναι αυτά τα πράγματα…» διαμαρτύρεται ο σύντροφος, «… η απόφαση του ΣτΕ είναι αντισυνταγματική, το σχολείο δεν είναι κατηχητικό, Τσίπρας με έδιωξε από το υπουργείο διότι του το ζήτησε ο Ιερώνυμος…».

Κομματικό στέλεχος είναι ο Φίλης από τότε που φορούσε κοντό παντελόνι. Να σταματήσει να μιλάει δημόσια και να ρεκλαμάρει την πάρτη του. Να πάει στο κόμμα του, αν είναι σωστός, να τους φτύσει. Που 3,5 χρόνια κάνουν το κορόιδο και στο θέμα του διαχωρισμού κράτους και εκκλησίας, ένα από τα ‘’προαπαιτούμενα’’ της πρώτης φορά αριστερας.

Διαβάστε ακόμα:

ΔΕΙΞΤΕ ΜΟΥ ΕΝΑΝ, ΜΟΝΑΧΑ ΕΝΑΝ