ΜΕ ΤΟ ΠΑΠΟΡΙ ΤΗΣ ΠΡΕΖΑΣ

 

«Είμαι αθώος» λέει ο Βαγγέλης Μαρινάκης και τούτη η δήλωση του προβάλλεται με τυμπανοκρουσίες. Πρωτοσέλιδα και… αυστηρά. Το σκάνδαλο!

Λόγια, τίποτα περισσότερο από λόγια είναι αυτά που ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος. Και τα λόγια, δεν είναι είδηση. Δεν είναι γεγονός. Πρόκειται, λοιπόν, για σκάνδαλο τύπου, για ξετσίπωτη ντροπή των ΜΜΕ, όταν μπουμπουνίζουν την κουβέντα Μαρινάκη για τη σχέση του με το παπόρι της πρέζας, το «NOOR 1» (φώτο), ενώ είχαν κρατήσει στο… αρχείο τους την ΕΙΔΗΣΗ της ποινικής δίωξης στον εφοπλιστή.

Φοβεροί οι λειτουργοί της δημοσιογραφίας. Να δίνουν βήμα στον κατηγορούμενο κι όχι σε ό,τι κατηγορείται. Ούτε επί χούντας, στη χειρότερη λογοκρισία δεν γινότανε αυτό το αίσχος.
Τα μέσα, βεβαίως, οφείλουν να φιλοξενήσουν την πλευρά Μαρινάκη. Ό,τι υποστηρίζει ο άνθρωπος. Έχουν υποχρέωση να μην τον αγνοήσουν. Το σκάνδαλο είναι να κάνουν αβαβά την ποινική δίωξη από τη μια και από την άλλη να λυσσάξουν στην προβολή του υπερασπιστικού λόγου του Μαρινάκη.

Υπ’ όψιν ότι ειδικά τα ραδιόφωνα και τα κανάλια είναι δημόσια περιουσία. Οι συχνότητες τους παραχωρήθηκαν σε ιδιώτες για να ενημερώσουν τον κόσμο, όχι να κάνουν παιχνίδια διαπλοκής.