ΕΚΟΨΑΝ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΠΗΚΕΡ

 

Γι’ αυτό πας στο γήπεδο, αν βεβαίως είσαι ποδοσφαιρόφιλος κι όχι πρεζάκιας κανονικός. Καμία σχέση ο ένας, ο έχων ανάγκη να παρακολουθήσει θέαμα ποδοσφαιρικό με τον μαστουρουμένο οπαδό που δεν βλέπει το παιχνίδι, που περιμένει μόνο να κερδίσει η ομαδάρα του.

Ο ένας, ο θαυμαστής της μπάλας θέλει έντονη δράση στο χορτάρι και φάσεις που να τον ξεσηκώνουν. Και η καλύτερη του, η πιο τυχερή του να απολαύσει γκολ σαν κι αυτό το αριστούργημα με το ψαλίδι που κάρφωσε στον Μπουφόν ο κωλοπαιδαράς Ρονάλντο.

Ο άλλος, το σύχαμα των γηπέδων, βρίσκεται στην εξέδρα για να ασχημονήσει. Να βρίσει. Να δείξει τα τατουάζ στο ποτισμένο από ουσίες κορμί του.

Επί του θέματος. Δηλαδή; Βάζει τη γκολάρα ο Ρονάλντο και παίρνει το όσκαρ ο σπήκερ! Ρεσιτάλ ο παίκτης, ρεσιτάλ και μικροφωνάκιας. Αμέ! Ο καθένας κάνει το δικό του παιχνίδι.

Μία τέτοια φάση αν καθότανε στο ελληνικό πρωτάθλημα ο εκφωνητής επιτόπου θα έδινε εξετάσεις για σπήκερ κηδείας. Δεν θα ντοπαριζόταν από το ποίημα του Πορτογάλου, δεν θα προκαλούσε τον ενθουσιασμό όσων των άκουγαν.

Τι θα έκανε ο Έλλην σπήκερ; Θα έβγαζε πρώτα το χαρτάκι από την τσέπη να μας δώσει την πληροφορία ότι αυτό ήταν το 17ο ή το 23ο γκολ του Ρονάλντο φέτος στην Ευρώπη, και το τέταρτο ή το έκτο του στα δίκτυα της Γιούβε. Κορίτσια, σας έκλεισαν το στόμα. Σας έκοψαν τη γλώσσα. Ο Ρονάλντο και ο σπήκερ.

Διαβάστε ακόμα:

ΚΑΡΦΙ ΣΤΟ ΦΕΡΕΤΡΟ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ