ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ ΜΟΝΟ Η ΜΠΟΥΧΕΣΑ ΠΡΟΕΔΡΑΡΑ

 

Δίνει το ''συμβόλαιο'' ο πρόεδρος της ομάδας. Με συγκεκριμένη εντολή σε βάρος δημοσιογράφου. Σπάστε του τα πλευρά. Κάψτε του το αυτοκίνητο. Απειλήστε την γυναίκα του. Ανάλογα. Ο πρώτος ένοχος για την εγκληματική συμπεριφορά του βαρύμαγκα επιχειρηματία και μεγαλομετόχου της ΠΑΕ είναι ο ανώνυμος φίλαθλος. Αυτή είναι η εισαγγελική εκτίμηση του αποδυτηριάκια.

Γιατί, δηλαδή, να ευθύνεται περισσότερο ο πρόεδρος της ομάδας κι όχι ο «φίλαθλος» της, ο οποίος επίσης δεν δέχεται την κριτική του δημοσιογράφου. Και επιτόπου αντιδρά με χυδαιότητα, με επιθετικότητα ο χάλιας. Και θεωρεί ότι στο όνομα της αγαπημένης του ομάδας νομιμοποιείται να καταφερθεί ενάντια στον δημοσιογράφο. Να βρίσει την μάνα του και όλα τα πεθαμένα του. Να τον βγάλει και πουλημένο.

Ο καθένας κάνει ό,τι μπορεί. Ο φίλαθλος να στείλει ένα απειλητικό μήνυμα, ο πρόεδρος να στείλει δυο μπράβους. Όχι πως δεν φταίνε και κάποιοι δημοσιογράφοι, όταν είναι δεδομένοι. Παραδομένοι, προσκυνημένοι στον πρόεδρο, στον κάθε πρόεδρο της ομάδας του.

Ναι, φταίνε και κάποιοι δημοσιογράφοι που καλομαθαίνουν τον πρόεδρο με το σέρβις που του παρέχουν. Και επόμενο είναι να ενοχλείται ο πρόεδρος από δημοσιογράφο εκτός κόλπου, από κάποιον που τα... θέλει ο πωπός του. Να τον στείλει για κάποια εβδομάδα στο νοσοκομείο. Γιατί;

Ο πρόεδρος θαρρεί ότι δείχνει... αδυναμία αν ανεχθεί τον τολμητία δημοσιογράφο. Άσε ότι αν του δώσει ένα μάθημα, έχει την ευκαιρία να κάνει επίδειξη δύναμης. Ότι έχει διασυνδέσεις με συμμορίες της νύχτας.

Ύστερα είναι και κάτι άλλο. Ο πρόεδρος «τιμωρεί» τον ανυπότακτο συντάκτη για να προστατεύσει ηθικά τους δουλοπρεπείς δημοσιογράφους οι οποίοι αισθάνονται εκτεθειμένοι, αφού οι ίδιοι δεν έχουν τα άντερα αλλά και τη σκέψη να λειτουργήσουν όπως ο εκτός κόλπου ''συνάδελφός'' τους.

Η εποχή του Τσώχου και του Παπαζήση, του Κοκκινάκη και του Κωνσταντουδάκη, είναι πεπερασμένη. Μιλάμε μέχρι τη δεκαετία του ’70, αλλά και αρχές του ’80. Στη συνέχεια το πράμα ξέφυγε από τη γραφικότητα και από την οπαδική αθωότητα. Σήμερα ο ρεπόρτερ ο συλλογικός φόρα παρτίδα το ‘χει καμάρι και εμπορεύεται την ένταξη του στην ομάδα. Είμαι γάβρος, σου λέει. Είμαι βάζελος. Αεκτζής, παοκτσης, αρειανός και δεν έχω πρόβλημα αν με πουν διαπλεκόμενο. Οκεϋ. Ναι, είμαι δημοσιογράφος, επαγγελματίας με ταυτότητα ΕΣΗΕΑ, αλλά πάνω από τη δημοσιογραφία έχω τον πρόεδρο της ΠΑΕ.

Εκεί έφθασε το πράμα. Λοιπόν. Γιατί να φταίει μόνο ο μπουχέσας ο πρόεδρος, όχι και ο αρχιμπουχέσας δημοσιογράφος; Όχι και η αλητεία της οπαδοσύνης. Κι αν φταίει ο πρόεδρος γιατί να φταίει αυτός περισσότερο όταν γνωρίζει πόσο φτηνοί, πόσο εξαρτώμενοι είναι κάποιοι δημοσιογράφοι.


Διαβάστε ακόμα:

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ ΤΟΥ… ΧΑΛΙΑ