ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΘΑΡΑ, ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ Η EUROVISION

 

Τι ψηφίζουμε απόψε στην γιουροβίζιον; Έτσι πάει. Όχι τι θα ακούσουμε στον... τελικό. Αυτό, άλλωστε, είναι το ισχυρό ατού σε τούτο το άδειο έργο. Διαγωνισμός τραγουδιού, λέει, αλλά από μουσική και τραγούδι είναι να φτύνεις. Και για να εντυπωσιάσει κάθε χώρα υποχρεώνεται ο τραγουδιστής, η τραγουδίστρια να βγει και ημίγυμνη, να είναι όσο γίνεται περίεργα, σχεδόν αλλόκοτα ντυμένη, και μέσα σε εκρήξεις φωτισμού, γιατί όχι και φλόγες πάνω στην πίστα να... ερμηνεύσει το άσμα.

Λοιπόν. Τι ψηφίζουμε στον τζόγο της Eurovision. Στο τραγουδιστικό πρωτάθλημα της Ευρώπης, την επιτομή της πατσαβούρας με χλίδα, χρώμα, φώτα, λούστρο και κούνημα. Διαφωνεί κανείς ότι πρόκειται για ένα ρηχό, ένα χωρίς ποιότητα show; Κι όμως. Έχει μια εντιμότητα η Eurovision, αν το δεις αλλοιώς. Τι εννοώ;

Η Eurovision δεν κρύβεται, παίζει ανοικτά, καθαρά, αληθινά. Δεν σου πουλάει τέχνη, δεν λανσάρεται προϊόν κουλτουριάρικο. Όχι, βέβαια. Είμαι ένα πανηγηράκι, σου λέει, και σας προσκαλώ να περάσετε χαζοχαρούμενα δυο - τρεις ωρίτσες. Και πίτουρας να μην είσαι, ροκανίδι σκέτο, επειδή είμαι κυριλάτο show δεν θα ενοχληθείς με τα σαχλοτράγουδα, μ’ όλη τη σκαρταδούρα που θα ζητήσει τη ψήφο των λαών.


Διαβάστε ακόμα:

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΚΥΛΑ, ΜΕ ΒΟΥΛΑ!