ΜΠΑΝΙΣΤΗΡΙ ΣΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΟΥΣ

 

Τελικά, το διαδίχτυο είναι η χαρά του χάλια. Το γήπεδο του καπετάν μαλάκα. Κανένας δεν είναι σε θέση να αντιδράσει. Να αμυνθεί στην ολομέτωπη επίθεση που δέχεται ο σοβαρός άνθρωπος. Αυτός που κυκλοφορεί με λογική και με σκέψη. Είναι απροστάτευτος απέναντι στον καταρράκτη, στους καταρράκτες της ακτύπητης μαλακίας. Το κακό θα υποχωρήσει μόνο του, όπως μόνο του προκλήθηκε. Είμαστε σε αναμονή, να κλείσει τον κύκλο του κι αυτό. Πότε; Άγνωστο. Σε δέκα χρόνια, σε 77 χρόνια, σ' ένα αιώνα.

Άγνωστο το τέρμινο της πιο μεγάλης αποκάλυψης από καταβολής. Ναι, για πρώτη φορά χάρη στο ιντερνέτ, τα λεγόμενα social media ο αρχιξευτύλας, αυτός που είναι για κλωτσές, έχει αποκτήσει βήμα στο δημόσιο λόγο. Και καταγράφηκε το πόσο άδειος, πόσο γελοίος, πόσο σύχαμα είναι ο παγκόσμιος μέσος κοινωνικός άνθρωπος. Με τα ίδια μας τα μάτια βλέπουμε φρικιαστικά πράγματα στο όνομα της δημοκρατίας, του διαλόγου, της ελευθερίας της έκφρασης, όλες αυτές τις καραπαπαριές.

Διάβασα μια πολύ μελαγχολική ιστορία. Αποφεύγω να την αναφέρω, μην κάνω μαύρη τη ψυχή σας. Απλά μου θύμισε τι είχε συμβεί πριν τέσσερα χρόνια στο Μάριμπορ της Σλοβενίας. Διευθυντής σχολείου έβαλε τη γλώσσα του στο αιδοίο μιας γυμνής συναδέλφου του και της το έκανε με το στόμα. Φοιτητές βιντεογράφησαν το σκηνικό και το έβγαλαν στον αέρα. Η απόλυτη βαρβαρότητα. Με συνέπεια ο “ένοχος” να αυτοκτονήσει, επειδή ήταν πατέρας δύο παιδιών δεν άντεξε το δημόσιο διασυρμό του. Πώς να δικαιολογηθεί στην σύζυγό του, στο γιο του και την κόρη του.
Ο δυστυχής δεν διέπραξε κάτι κακό. Ό,τι έκανε, προσωπική του υπόθεση. Και το έκανε κρυφά, δεν προκάλεσε κανέναν, δεν προσέβαλε κανέναν. Μίλησα για βαρβαρότητα εκείνων που τον διαπόμπευσαν, όχι μονάχα απέναντι στην οικογένειά του.

Η βαρβαρότητα είχε συνέχεια στα “σχόλια” στο διαδίχτυο από Έλληνες ''ιντερνιστές''. Φοβερά πράγματα. Τα διαβάζεις και ξερνάς. Έχεις να κάνεις με θάνατο. Με αυτοκτονία. Αδιάφορο για τους ''σχολιαστές'', τα ζόμπυ. Τα φρικιά. Τα ξωτικά που ζούνε σε σπηλιές. Σε κουφάλες δένδρων. Πιτσιρικάδες πρέπει να τους έχει πηδήξει ο πατέρας τους. Να τους έχει μάθει να αυνανίζονται η μητέρα τους. Να έχουν κάνει μπανιστήρι όταν πηδιότανε η αδελφή τους. Δεν γίνεται να μην τους έχει συμβεί ένα απ' αυτά. Μεταφέρω “σχόλια” Ελλήνων χρηστών για τον Σλοβένο καθηγητή που έκανε στοματικό αιδοιϊκό σεξ σε συνάδελφό του :

- Θα συνεχίσω το έργο του.
- Η καθηγήτρια δεν αυτοκτόνησε.
- Ας πρόσεχε ο κύριος καθηγητής.
- Από την Πύλη του Παραδείσου στην Κόλαση.
- Θα το κάνουμε και στους δρόμους, όπως τα σκυλιά.
- Καλά, τόσο ασυγκράτητος ήτανε.
- Το έπαθε από την τσιγκουνιά του, υπάρχουν και δωμάτια ξενοδοχείων.
- Σκέπτεται μονάχα με το κάτω κεφάλι.
- Καλό μουνί η καθηγήτρια;
- Το κάτω κεφάλι τρώει το επάνω.

Στην απελπισία του ο δυστυχής έφτασε στην αυτοκτονία και οι άλλοι κάνουν την πλάκα τους. Και στη συνέχεια πέφτει “διάλογος”, ένας να λέει διαφωνώ, άλλος συμφωνώ για τον εμετό του αλλουνού.


Διαβάστε ακόμα:

Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΙΣΠΑΝΟΥ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥ