Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΛΗ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤΑΙ…

 

Σημειώνω σε περίληψη από κείμενο του δημοσιογράφου Γ. Λακόπουλου:

Το πρώην αφεντικό του ΔΟΛ Σταύρος Ψυχάρης δεν είναι καλά στην υγεία του, αλλά δεν το βάζει κάτω. Θα εκδώσει δύο βιβλία. Το πρώτο γραμμένο εδώ και χρόνια αναφέρεται σε συνομιλία με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και δεν εκδόθηκε γιατί ο Ψυχάρης δεν ήθελε να ενοχλήσει επιχειρηματίες. Σήμερα που είναι εκτός παιχνιδιού θα το κυκλοφορήσει. Το άλλο βιβλίο γράφεται και όταν εκδοθεί κάποιοι θα χάσουν τον ύπνο τους. Ο Ψυχάρης ως παράγων του δημοσίου βίου ξέρει πολλά, είχε πρόσβαση από πρώτο χέρι στο παρασκήνιο της πολιτικής, της οικονομίας, της δημοσιογραφίας.

Τι σχολιάζει ο αποδυτηριάκιας. Είναι ανήθικο να αποκαλύπτεις αλήθειες μετά από χρόνια. Δεν αναφέρομαι σε κανέναν Ψυχάρη, η κουβέντα για να έχει αξία είναι ακαδημαϊκή. Συνεχίζω…

… Η αποκάλυψη έχει την αξία της και την αλήθεια της όταν γίνεται αμέσως μετά την πληροφόρηση του δημοσιογράφου. Αν ο δημοσιογράφος έτσι ή αλλιώς έχει «συμμετοχή» σε κάτι ανομολόγητο, με ποιο δικαίωμα το ξεφωνίζει χωρίς να έχει την άδεια τρίτου, τέταρτου προσώπου το οποίο είχε εμπλοκή;

Ένας δημοσιογράφος «δικαιολογείται» να μπει σε κόλπα διαπλοκής και διαφθοράς, όταν έχει στόχο όχι να οφεληθεί προσωπικά ο ίδιος, αλλά για να πουλήσει το οπλοστάσιο των εμπειριών του. Κι αύριο, στον κατάλληλο χρόνο, να τις μεταφέρει στο κοινό, όμως χωρίς να θίξει πρόσωπα, μάλιστα εκείνα με τα οποία είχε συναλλαγές «μυήσεως» στο παρασκήνιο.

Όσο κι αν έχει «λερώσει» τα χέρια του ο δημοσιογράφος «δικαιώνεται» όταν σε μέλλοντα χρόνο περιγράφει τι ακριβώς συμβαίνει στο χώρο της πολιτικής, που ο κόσμος δεν έχει τη δυνατότητα να πληροφορείται.

Πέρα απ’ αυτά. Τι σημαίνει ότι με το Νο 2 βιβλίο του Ψυχάρη θα χάσουν τον ύπνο τους κάποιοι; Ένα είναι βέβαιο. Όση αλήθεια κι αν βγει στον αέρα δεν θα είναι ΟΛΗ η αλήθεια. Και η μισή αλήθεια είναι χρήσιμη.


Διαβάστε ακόμα:

ΤΣΙΠΡΑΣ- ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ