ΜΑΡΙΝΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΣΑΒΒΙΔΗΔΕΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ

 

Αυτή την ανοησία δεν την κατάλαβα ποτέ. Σκάει μύτη κατά ριπάς την περίοδο των μεταγραφών, λέω για την ανοησία. Γράφουν οι μαλάκισμένες φυλλάδες: ''Μάνατζερ προτείνει ποδοσφαιριστή σε ΠΑΕ'. Ποια είναι η είδηση; Δεν υπάρχει είδηση. Δεν υπάρχει γεγονός. Τη δουλειά του κάνει ο μάνατζερ για τους παίκτες που εκπροσωπεί, δηλαδή προσπαθεί να τους βρει ομάδα. Δεν υπάρχει γεγονός, είδηση.

Τι γράφουν οι δημοσιογράφοι που κι αυτοί είναι επαγγελματίες; “Στέλνουν τον Σέρβο Πέοβιτς στον ΠΑΟΚ”. “Στέλνουν τον Βούλγαρο Αρχίδεφ στον Παναθηναϊκό”. “Στέλνουν τον Γάλλο Κωλαρέ στην ΑΕΚ”. “Στέλνουν τον Τούρκο Μπουχέσογλου στην Ξάνθη”. “Στέλνουν τον Αλγερινό Κατιμά στον Πανιώνιο”.

Για σιγά, ρε. Όταν γράφουν “στέλνουν” στην πραγματικότητα παίζουν το παιχνίδι του ατζάντη και καταργούν την ΠΑΕ. Ότι οι Μαρινάκηδες και Σαββίδηδες είναι μια ιστορία της πλάκας. Μετράει όχι ποιον παίκτη θέλουν οι ίδιοι, αλλά ποιόν θα τους... στείλουν.Τέλος πάντων, ότι η ΠΑΕ και το επιτελείο της δεν ασχολείται με τις μεταγραφές, δεν είναι σε θέση να αξιολογήσει, και παίρνει ό,τι της πασάρουν. Ό,τι της στέλνουν.

Έτσι πάει. Αυτό εννοεί ο άλλος που διαβάζει την εν λόγω μαλακία. Ότι η ΠΑΕ δεν ξέρει τι της γίνεται. Δεν ξέρει ποιες είναι οι ανάγκες της. Γι' αυτό κι εμείς οι δημοσιογράφοι δεν ασχολούμεθα με την ΠΑΕ αλλά ποιους παίκτες θα της “στείλουν” οι μάνατζερ.

Με την ευκαιρία μια αποκλειστική είδηση. Στέλνουν στον Σύνδεσμο Αθλητικών Συντακτών τον Ελληνοαμερικάνο καθηγητή δόκτωρ Μαλακίδη για να τους διδάξει δημοσιογραφία.

Διαβάστε ακόμα:

ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ