ΘΑ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΕΗ

 

Πρέπει να κερδίσουμε, γράφει ο πίτουρας δημοσιογράφος, που απευθύνεται σε πίτουρες. Δεν το κατάλαβα. Γιατί «πρέπει» να κερδίσουμε. Τι, δηλαδή, θα πάθουμε, για να’ χουμε καλό ρώτημα, αν χάσουμε. Θα μας ξαναδώσουν κανονικά τις συντάξεις; Μήπως θα μας χαρίσουν τα χρέη οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι. Θα σταματήσει να μας σπάει τους όρχεις ο Ερντογάν. Οι πολιτικοί που τ' άρπαξαν θα επιστρέψουν τις μίζες.

Γιατί «πρέπει» να κερδίσουμε; Να μας το πουν. Δεν θα γίνουμε Ασάντ, στόχος των Αμερικάνων, με τους πυραύλους κρουζ. Θα έρθουν το προσεχές καλοκαίρι περισσότεροι τουρίστες στα νησιά. Ρωτάω γιατί ''πρέπει''... , κι αυτό το πρέπει μου πέφτει βαρύ. Να ζητάς από την κυβέρνηση να πολιτεύεται σύμφωνα μ' όσα είχε δεσνευτεί, το δέχομαι. Ταιριάζει να πεις... πρέπει.

Παίζει η ομάδα, είτε ΠΑΕ είναι, είτε η εθνική, είτε στο ποδόσφαιρο, είτε στο μπάσκετ, και ο μπάμιας λέει... ''πρέπει'' να πάρουμε τη νίκη. Δεν είπε κανένας μαλάκας πριν ο πρωθυπουργός συναντηθεί με τον Τραμπ ή τον Ερντογάν το άλλο. Ποιο; Πρέπει να πάρει αποτέλεσμα. Όχι μόνο λόγια του κώλου και φωτογραφίες με γελάκια.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΣΑΤΣΑΛΙΚΙ ΣΕ ΣΕΣΗΜΑΣΜΕΝΕΣ