Τρομακτικα επικαιρο

 

Ένα ακόμη μυθιστόρημα της Margaret Atwood αποτυπώνεται στην οθόνη με εξαιρετικό τρόπο. Και επειδή πρόκειται για την μικρή οθόνη, τολμώ να πω ότι είναι αριστούργημα. Τα μυθιστορήματα της Atwood – για όσους δεν έχουν διαβάσει – είναι αρκετά «ενοχλητικά». Πίσω από την ιστορία και τις λέξεις της βρίσκονται κρυμμένα πολλά μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Μόλις είχα την ευχαρίστηση να παρακολουθήσω τη σειρά Alias Grace, βασισμένη στο μυθιστόρημα της Margaret Atwood, που είναι κατά την γνώμη μου ίσως το πιο προσιτό και κατάλληλο για μια προσαρμογή στην τηλεόραση. Τώρα, αφού το έκαναν κι΄ αυτό, και μετά το The Handmaid's Tale, οι παραγωγοί πρέπει να στρέψουν την προσοχή τους στο Cat's Eye, ίσως το πιο ενοχλητικό μυθιστόρημα της συγγραφέως.

Μετά την υστερία που έχει εξαπλωθεί στις ΗΠΑ και στο Hollywood με τις ιστορίες σεξουαλικής κακοποίησης από επιφανείς προσωπικότητες, Το Alias Grace (Το άλλο πρόσωπο της Grace) είναι τρομακτικά επίκαιρο. Ο σεξισμός και η αδικία είναι βαθιά ριζωμένα μέσα στον κοινωνικό ιστό…

Η συνέχεια εδώ nikosonline.gr