ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ... ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΤΗΣ

 

Για την Ελένη Μενεγάκη το είπε άνθρωπος που ξέρει πολλά, που έχει ζήσει πολλά, από πολύ κοντά για χρόνια πολλά στην ελληνική showbiz, υπάρχει και τέτοια. Δεν κατάλαβα. Εδώ η Αλβανία μετακομουνιστικά, αλλά και οι γυφτοσκοπιανοί έχουν δική τους showbiz πρώτο τραπέζι πίστα σε κανάλια και περιοδικά. Ο δικός μου, λοιπόν, μου ψιθύρισε ότι η παρουσιάστρια τα κάνει και τα λέει όλα υπολογισμένα στον πόντο. Και άσε τους μαλάκες να την θεωρούν... ξανθιά. Ανόητη. Ότι συχνά δείχνει άγνοια για πασίγνωστα πράγματα. Και με... άγνοια κινδύνου μπροστά στην κάμερα απλώνει την ασχετοσύνη της.

Δεν ισχύει αυτό. Κάθε άλλο! Είναι πανέξυπνη η Μενεγάκη. Μελετημένη και προετοιμασμένη είναι η... ''χαζομάρα'' που επιδεικνύει στην εκπομπή της. Να αναρωτιέται «Ποιος είναι ο Βαρουφάκης;», «Ποιος είναι ο Ιβάν Σαββίδης;».

Το μέγα ερώτημα που κατά καιρούς έχει... βασανίσει τους παροικούντες της τηλεοπτικής Ιερουσαλήμ. Είναι κουτή ή όχι η Μενεγάκη. Πετάει σκόπιμα τις κοτσάνες της ή της βγαίνουν αυθόρμητα. Ο άνθρωπός μου δεν το συζητάει. Η Μενεγάκη είναι «διάολος». Πονηρή. Δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Επειδή, όμως, το κοινό της είναι κατινίστικο και θα αισθανόταν μειονεκτικά απέναντι σ' ένα σαϊνι παρουσιάστρια, γι΄ αυτό εκείνη το παίζει... αφελής.

Μιλάμε σοβαρά. Η κυρία Ελένη Μενεγάκη, αυτό το τίποτα, είναι μια πραγματικότητα της Ελλάδος του σήμερα. Εκφράζει αν όχι τον μέσο Έλληνα, σίγουρα μια κατηγορία κοινού την οποία δεν αγνοούν μήντια και κόμματα. Στο φινάλε αναφερόμαστε στην «βασίλισσα της πρωινής ζώνης». Στο ότι η κυρία Ελένη Μενεγάκη, αυτό το άδειο μύδι, το τίποτα του τίποτα, για πολλά χρόνια κυριαρχούσε στις θεαματικότητες. Έκανε πρωταθλητισμό δύο δεκαετίες. Αυτό σημαίνει πως κόσμος και κοσμάκης είναι για κλωτσές.
Μιλάμε σοβαρά. Μιλάμε πολιτικά. Κοινωνικά. Ελληνικά. Αφήνουμε έξω από την κουβέντα την ομορφιά της Μενεγάκη, με το φωτεινό πρόσωπο. Είναι μία από τις ωραιότερες Ελληνίδες τα τελευταία 50 χρόνια. Δεν την κρίνουμε ως επιτροπή καλλιστείων, μακράν θα ήταν η πρώτη. Πρόκειται για μια δροσερή παρουσία, χαριτωμένη, αρέσει και σε εκείνους που δεν αποτελούν τηλεοπτική της πελατεία και δεν έχουν την παραμικρή διάθεση να την δουν στο γυαλί.

Το απόλυτα αδιανόητο. Λέει κάτι η Μενεγάκη και... ενημερώνουν σχετικώς τα μέσα. Το είπε η Μενεγάκη. Δεν είναι ξεφτύλα; Όχι, βέβαια, της παρουσιάστριας, αλλά των ΜΜΕ. Με τι ασχολούνται, αν είναι δυνατόν! Πρέπει να είσαι και πολύ καραγκιόζης για να κάνεις πλάκα επειδή η κυρία Μενεγάκη δεν γνωρίζει τον Βαρουφάκη, τον Μαρινάκη, τον άτυχο Γιακουμάκη. Στο φινάλε ποια είναι η Μενεγάκη; Μια επαγγελματίας που απευθύνεται σε κοινό ουάου, που λέει και ο Βαρουφάκης. Γιατί να είναι υποχρεωμένη να γνωρίζει περισσότερα από τους τηλεθεατές της; Με ποια λογική, με ποια απαίτηση να την τρολάρουν επειδή π.χ. δεν ήξερε τον Πλατέλλα. Ούτε και ο Βαρουφάκης ξέρει τον εν λόγω ποδοσφαιριστή.
Γεννήθηκε σα σήμερα 29 Οκτωβρίου, το 1969, η βασίλισσα της πρωινής ζώνης Ελένη Μενεγάκη. Το πιο σωστό είναι να πεις ότι ήταν η εστεμμένη των πιο καθυστερημένων, των πιο αργόσχολων, των πιο χαχαχούχα τηλεθεατών.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ «ΜΑΥΡΟ» ΣΤΟ MEGA