ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ

 

‘''Έπαιξα αντίπαλος του Δομάζου. Δέος και συντριβή. Ήμουν ένα από τους τρεις που ο προπονητής μας ανέθεσε να τον μαρκάρουμε. Κανένας δεν πήγαινε να τον σταματήσει, κι εγώ το ίδιο. Φοβόμασταν ότι θα μας ξεφτυλίσει. Χάσαμε 5-0! Τα ίδια και με αντίπαλο τον Νεστορίδη. Χάσαμε 5-0, αλλά με μία διαφορά: Και τα πέντε τα έβαλε αυτός!''.

Μιλάει ο πρώην δις υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Λιάνης, παντοτινός δημοσιογράφος και κάποτε ποδοσφαιριστής του Ηρακλέους.

«Όταν έγινα δημοσιογράφος θεοποιούσα τους παίκτες και μου άρεσε να τους δίνω διάφορες ονομασίες. Τον Κούδα «Μεγαλέξανδρο» αποκάλεσα σε ένα ρεπορτάζ. «Νουρέγιεφ» τον Βάσια, τον Χατζηπαναγή, σε συνέντευξη στο «Ταχυδρόμο». Έτσι τους έβλεπα. Με παγκόσμιες διαστάσεις».

Απόψε στις 9 από το κανάλι History του Cosmote το πρώτο επεισόδιο της σειράς «12 Θρύλοι των Γηπέδων», που έφτιαξε με την ομάδα συνεργατών του ο δημοσιογράφος Γιώργος Λιάνης. Κάθε εκπομπή αφιερωμένη σ’ έναν θρύλο, σ’ ένα θεό της μπάλας. Σήμερα με Μίμη Δομάζο ξεκινάει η σειρά, που για τον Λιάνη μοιάζει με τοιχογραφία μίας χαμένης Ελλάδας, και την έκανε «με την ευλάβεια μιας περιφοράς επιταφίων μέσα στα γήπεδα».

Διαβάστε ακόμα:

ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΟ ΘΕΣΗ ΙΣΧΥΟΣ