ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ''ΦΑΡΜΑΚΟ'' ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΟΥΤΣΑ

 

Κωμικός στο σινεμά και το θέατρο ο Κώστας Βουτσάς, αλλά μάγκας. Μόνο; Μάγκας είναι και στη ζωή, εκτός επαγγέλματος. Θυμάμαι τι είπε όταν είχε τιμηθεί από ένα σωματείο ο γνωστός τοις πάσι οπαδός της ΑΕΚ. Τον ρώτησαν πού οφείλεται η ζωτικότητά του, η υπερδραστηριότητα του. Κι αυτός, ο 80φεύγα σχολίασε: «Παίρνω change».

Αυτό είναι το βιταμινούχο φάρμακο του υπέργηρου ηθοποιού. Το «change». Μόνο που δεν το βρίσκεις σε κανένα φαρμακείο. Και πως να το πουλάνε όταν δεν το παρασκευάζει καμιά φαρμακευτική βιομηχανία.

Άλλος παίρνει το viagra. Ο Κώστας Βουτσάς που για χρόνια άλλαζε συχνά ερωμένη, αποκάλυψε το ''μυστικό'' του. Η αλλαγή, change, σε γυναίκα. Αυτό είναι, σου λέει. Να μην είσαι με την ίδια γυναίκα.
Υπ' όψιν ότι ο Κώστας Βουτσάς γεννήθηκε την τελευταία ημέρα του 1931, 31 Δεκεμβρίου, τουτέστιν ήδη από χθες περπατά στα 88 του χρόνια. Και είναι φρεσκοπαντρεμένος, φρεσκομπαμπάς και κατά δήλωση του επιθυμεί να κάνει κι άλλο παιδί με την νεαρότερη του σύζυγο (φώτο).
Δεν ταιριάζει να πεις γεροξούρα, επειδή είναι σε τόσο προχωρημένη ηλικία, τον δημοφιλέστατο Κώστα Βουτσά. Γιατί ποτέ δεν το έβαζε κάτω. Με τίποτα. ''Πρώτα θα πεθάνω... '', ήταν σα να έλεγε, ''... και μετά θα σταματήσω να θέλω δίπλα μου γυναίκα''.

Πρέπει να το πούμε κι αυτό. Ο βαρύκιλος, ο κοιλαράς σα βαρελόφρων Βουτσάς δεν την θέλει την όποια μανταμίτσα για να του φτιάχνει το τσάι του. Ούτε να συζητήσουν τα θέματα της ΑΕΚ και της πολιτικής επικαιρότητας. Όχι, βέβαια. Φαντάζομαι πως από την γυναίκα ο ανδρικός τύπος στο στυλ Βουτσά έχει ''απαιτήσεις''. Έστω κι αν ο ίδιος δεν είναι σε θέση να... ανταποκριθεί στα καθήκοντα του επιβήτορα.

Ο Τσάρλυ Τσάπλιν, κατά τη γνώμη μου ο μεγαλύτερος ηθοποιός από καταβολής σινεμά, ο θρυλικός Σαρλώ πηδούσε κανονικά και μετά τα 85 του. Γίνεται; Παραγίνεται. Και μιλάμε για εποχές που δεν υπήρχανε τα νiagra. Να αναφέρω μόνον ότι ο βρετανοεβραίος Τσάρλυ Τσάπλιν, που γεννήθηκε το 1889, ήταν ασταμάτητος να κάνει παιδιά με την κόρη του μέγιστου θεατρικού συγγραφέα Ευγένιου Ο’ Νηλ, την Ούνα, 36 χρόνια μικρότερη. Γίνονται τα παιδιά μ’ άλλο τρόπο εκτός από τον γνωστό;

Από τηλεοράσεως, πριν από 4 χρόνια, ο Κώστας Βουτσάς αναφέρθηκε στο πώς γνωρίστηκε με τη νέα του σύντροφο. Μπορεί να έχει στύση ο αρσενικός στα 83 του, τοτινή ηλικία του ηθοποιού; Εξαρτάται και από το ταίρι του. Όσο δυνατή να ‘ναι η κράση του άνδρα χρειάζεται σ’ αυτή την ηλικία και τη «βοήθεια» της παρτεναίρ. Κι αν το κορίτσι δεν είναι «εκπαιδευμένο», ο παππούς θα της υποδείξει πως θα τον δροσίζει στα «εργαλεία» του.

Υπάρχουν κάποιοι κραταιοί. Οι περιπτώσεις. Ο άλλος, μη λέμε ονόματα, ογδοντάρης και τον τσακώσανε με τα σώβρακα να ορμάει στην εγγονή του.

Ο Βουτσάς ήταν ο τύπος του εραστή. Με αδυναμία στο φουστάνι. Η δε κανονική σχέση, όχι μια αρπαχτή γκομενοδουλειά, με νέα γυναίκα, πολύ μικρότερης ηλικίας, θέλει δουλειά. Προϋποθέτει μία διαδικασία. Μέχρι εδώ. Αν επεκταθούμε, τότε τα περισσότερα θα ‘ναι αδιακρισία.

Διαβάστε ακόμα:

ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΜΕ, ΠΑΛΙΩΝΟΥΜΕ, ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΤΡΟΦΗ...