ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ GAY, ΧΘΕΣ ΗΤΑΝ ΑΔΕΛΦΕΣ

 

Είμαι της γενιάς που μεγάλωσε με την εχθρότητα απέναντι στον ομοφυλόφιλο. Αυτή είναι η σωστή, η ακριβής λέξη, εχθρότητα. Όχι απλά αντιπάθεια. Και τον λέγαμε πούστη τον gay, τότε λέξη άγνωστη αυτή.

Έτσι που λες. Στην Ελλάδα ο ομοφυλόφιλος τις πρώτες μεταπολεμικές δεκαετίες ήταν για την κοινωνία ένα σύχαμα. Μια ξεφτύλα σκέτη. Και σημείωσε μια τεράστια αλήθεια, με την ευκαιρία. Δεν έγιναν περισσότεροι σήμερα οι gay. Σε καμιά περίπτωση. Φαίνονται περισσοτέροι, όμως πάντα ήταν τόσοι, όσοι σήμερα. Απλά το κλίμα δεν σήκωνε στους περισσότερους να δηλώσουν την ομοφυλοφιλία τους.

Ποια είναι η κουβέντα; Με τον gay κάνω κέφι. Αυτή είναι η κουβέντα μας. Με διασκεδάζει ο απελευθερωμένος ομοφυλόφιλος, αφού έδιωξα από πάνω μου όλα όσα μου πότισαν οι καιροί μου στην εφηβεία και διαπίστωσα με την προσωπική μου επαφή το αρτίστικο στη σκέψη και τη συμπεριφορά του. Σύμφωνοι, έχει τα νευρικά του, τα υστερικά του ακόμα και ο ισορροπημένος gay, όμως και το χιούμορ που λείπει από τον ετεροφυλόφιλο. Από το στόμα του του gay θα ακούσεις πράγματα που δεν τα σκέπτεται καν ο εγκέφαλος του λεγομένου στραίητ.

Κάνω πλάκα, λοιπόν, με την καλή έννοια, με τον gay. Μου την σπάνε οι μόδιστροι. Οι αδερφάρες. Ας αποφύγουμε τα ονόματα. Όλοι αυτοί οι αγαπημένοι των πρωϊνατζήδικων εκπομπών με τις ξανθιές παρουσιάστριες. Οι αρσενικές μοδίστρες στα κανάλια κυκλοφορούν με ύφος σα να είναι κάτι πολύ ξεχωριστοί, σα να εξαρτάται απ' αυτούς η τύχη του κόσμου. Ένας σνομπισμός αφόρητος. Ακραίος.

Εξαιρώ τον κύριο Λάκις Γαβαλά. Ο οποίος ανήκει βέβαια στη φυλή των ντηζάινερ, αλλά δεν γνωρίζω και δεν μ' ενδιαφέρει αν είναι ή όχι ομοφυλόφιλος, ανέραστος ή όχι. Η περίπτωση. Συμπαθέστατος. Διασκεδαστικότατος. Χαριτωμένος. Ανοίγει η καρδιά σου να τον ακούς. Γενικά τύποι που ζουν στον κόσμο τους, αλλά δεν σ' ενοχλεί αυτό.

Τι είχε πει κάποτε ο Βασίλειος Κωστέτσος; “Α, δεν είναι ωραίο αυτό...” λάλησε από τηλεοράσεως. Ποιο; “Με πέρασαν για τον Γαβαλά και μου επιτέθηκαν...”. Τι εννοεί ο καλλιτέχνης; Ότι δεν είναι ίσος και όμοιος με τον τότε έγκλειστο στη φυλακή Lakis Gavalas; Μήπως ότι ως σχεδιαστής μόδας αυτός είναι τσάμπιονς ληγκ και ο Λάκις για το πρωτάθλημα Ελλάδος; Βασίλειε, είσαι άδικος. Ο συνάδελφος σου Λάκης έχει βέβαια φορολογικά προβλήματα με το δημόσιο, όμως δεν είναι και Τσοχατζόπουλος.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΠΑΘΕΝΙΑ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΑ ΛΑΘΡΑΙΑ ΤΣΙΓΑΡΑ