ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΔΕΛΦΗ ΜΟΥ!

 

Ο μεγάλος πονοκέφαλος της Βασίλισσας Ελισάβετ δεν ήταν άλλος από την μικρότερη αδελφή της, την Μαργαρίτα. Πνεύμα αντιλογίας, άτομο ανεξάρτητο, ανυπάκουο που ήθελε να ζει πέρα από τους κανόνες και τα «πρέπει». Καταστρατηγούσε συνέχεια κάθε πρωτόκολλο, αδιαφορώντας για την Βασιλική της οικογένεια.

Η πριγκίπισσα Μαργαρίτα (Princess Margaret), κόμισσα του Σνόουντον, γεννήθηκε στις 21 Αυγούστου 1930 και πέθανε 9 Φεβρουαρίου 2002. Ήταν η νεότερη κόρη του Βασιλιά Γεωργίου ΣΤ΄ (του βασιλιά που είχε το παρατσούκλι «τραυλός»), καθώς και η μόνη αδελφή της τωρινής Βασίλισσας, της Ελισάβετ Β΄.

Γεννήθηκε στο Glamis Castle της Σκωτίας και κατά τη στιγμή της γέννησής της ήταν η τέταρτη στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου. Βαφτίστηκε στο παρεκκλήσι του Buckingham Palace, στις 30 Οκτωβρίου 1930, ουρλιάζοντας καθ΄ όλη την διάρκεια του μυστηρίου και της εκδήλωσης. Λένε πως είχε μελανιάσει από το κλάμα. Η Μαργαρίτα πέρασε ένα μεγάλο μέρος των παιδικών της χρόνων κοντά στην μεγαλύτερη αδελφή της και τους γονείς της. Η ζωή της άλλαξε σημαντικά το 1936, όταν θείος της, Βασιλιάς Εδουάρδος Η΄, παραιτήθηκε από το θρόνο για να παντρευτεί την δύο φορές διαζευγμένη Αμερικανή Wallis Simpson, και έτσι ο πατέρας της έγινε βασιλιάς και η μεγαλύτερη αδελφή της έγινε διάδοχος του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ η ίδια κατέλαβε τη δεύτερη θέση της σειράς διαδοχής.

Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου οι δύο αδελφές έμειναν στο Παλάτι του Windsor, παρά τις προτάσεις που συμβούλευαν τον πατέρα τους, για μεταφορά τους στον Καναδά. Κατά τη διάρκεια του πολέμου η Μαργαρίτα θεωρήθηκε πολύ νέα για να εκτελέσει οποιαδήποτε επίσημα καθήκοντα και έτσι συνέχισε την εκπαίδευσή της – σε αντίθεση με την Ελισάβετ που υπηρέτησε κανονικά στο στρατό.

Σε νεαρή ηλικία η Μαργαρίτα ερωτεύθηκε τον παντρεμένο σμήναρχο Peter Townsend, με τον οποίο είχε κρυφή παράνομη σχέση. Το 1952, ο Τάουνσεντ χώρισε την σύζυγό του και το επόμενο έτος έκανε πρόταση γάμου στη Μαργαρίτα. Σοκ, τόσο στην Βασιλική αυλή, όσο και στην κυβέρνηση αλλά και την εκκλησία. Πολλοί πολιτικοί αισθάνθηκαν ότι δεν άρμοζε για την 22χρονη πριγκίπισσα ένας χωρισμένος, ενώ η Εκκλησία της Αγγλίας αρνήθηκε να δώσει την έγκρισή της σε ένα τέτοιο γάμο. Οι tabloid εφημερίδες δεν είχαν καλύτερο. Η Ελισάβετ δεν μπορούσε να πάει κόντρα σε όλους, δεν επέτρεψε να γίνει αυτός ο γάμος. Η Μαργαρίτα σταμάτησε να της μιλάει. Άρχισε να το σκάει από την προσωπική της φρουρά, να βγαίνει μόνη της, να πηγαίνει σε bar, να κάνει παρέα με καλλιτέχνες, να ξενυχτάει και να πίνει. Ήταν σχεδόν καθημερινά πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες σε προκλητικές ή ανάρμοστες φωτογραφίες. Η Ελισάβετ κάθε πρωί κοίταζε με τρόμο τις εφημερίδες, να δει τι είχε κάνει πάλι η αδελφή της. Στο τέλος η Μαργαρίτα εγκατέλειψε τα σχέδιά της και, το 1960, αποδέχθηκε την πρόταση γάμου ενός φωτογράφου, που όλοι έλεγαν ότι είναι gay, του Antony Armstrong-Jones. Το ζευγάρι τελικά παντρεύτηκε και απέκτησε δύο παιδιά. Πήραν διαζύγιο το 1978.

Και επειδή συχνά, η Μαργαρίτα, θεωρούνταν ως το…

Η συνέχεια και σπάνιο φωτογραφικό υλικό εδώ nikosonline.gr